Τρίτη, Σεπτεμβρίου 5

Ο σώζων εαυτόν…


Κάτι γράφαμε τις προάλλες περί Γκέμπελς και εφαρμογής των μεθόδων του. Θυμήθηκα ότι τον Ιανουάριο του 2021 βγήκε ο πρωθυπουργός και κραύγασε «Μεγαλώνουμε την Ελλάδα», επειδή κήρυξε την επέκταση των χωρικών υδάτων μας στο… Ιόνιο στα 12 ν.μ.

Το ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ δήλωσε τότε ότι δεν το αφορά η απόφαση για το Ιόνιο και υπενθύμισε

στην Ελλάδα να μην προβεί σε καμία κίνηση στο Αιγαίο έγινε… γαργάρα.

Προχθές ανακοινώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο η σύσκεψη με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, ούτε καν όλων. Η άτυπη αυτή σύσκεψη είχε και άτυπα (πλην πλουσιοπάροχα) γεύματα, είχε και πλακώματα, είχε και για επιδόρπιο τον Ζελένσκι (τον αδερφό μας, ντε…).

Μου θύμισε τον Πότη Αντωνόπουλο (Βασ. Λογοθετίδης) που, υποδεχόμενος τη Μίνα (Σμ. Στεφανίδου), την ξαδέρφη του την Πατρινιά, της έδειχνε τη μακέτα του εργοστασίου του στην οποία το υπάρχον κατελάμβανε ελάχιστη έκταση, ενώ το άλλο ήταν… «ρεκλάμα». Ολα αυτά στον «Ζηλιαρόγατο».

Ακόμη ο κ. πρωθυπουργός πανηγυρίζει διότι δεν είχαμε νεκρούς (που είχαμε) στον Αρμαγεδδώνα των πυρκαγιών, διότι -λέει- λειτούργησε το «112». Δηλαδή, είχαμε εφαρμογή κανονικών «σχεδίων εκκενώσεως»;

Άσε μας, ρε φίλε! Εδώ είχαμε -και δυστυχώς συνεχίζουμε να έχουμε- σκηνές «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .