Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

Οι τρεις παίδες εν καμίνω


Το ρητό που αποδίδεται στους Κινέζους το ξέρετε: «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Αυτή η φωτογραφία όμως τους ξεπέρασε. Αυτή η φωτογραφία ήταν σίγουρα 1.000.000 plus λέξεις. Είναι αυτό που οι κουλτουρέ λένε τρικυμία συναισθημάτων, γροθιά στο στομάχι και σεισμός μεταφυσικών δονήσεων, πασπαλισμένων με μπόλικη υποκρισία.

Αναφέρομαι στη φωτογραφία που είδα προχθές στη «δ» και που θα μπορούσε να είχε τον τίτλο: «Οι τρεις παίδες εν καμίνω», αντ’ αυτού όμως ο πεζός συντάκτης έγραψε: «Γ. Οικονόμου, Μ. Βορίδης, Λ. Αυγενάκης, στη σύσκεψη του Εβρου».

Οι τρεις τεθλιμμένοι, ξεγραβάτωτοι (λες και αν φορούσαν γραβάτες δεν θα αφουγκράζονταν τον πόνο του λαού, λέμε τώρα), ως συνδικαλιστές κομμουνιστικού σωματείου της δεκαετίας του ’50, περίλυποι άχρι θανάτου, διένειμαν απλόχερα Canadair, drones, χιλιάρικα, μάνικες άνευ νερού όμως, τα φόρτωσαν όλα στην κλιματική αλλαγή, είπαν ότι και η Ευρώπη κάηκε και κάποιος θυμήθηκε την κυρία Βούλτεψη και συμπλήρωσε «και η Μανίλα, κ. υπουργέ» και, τέλος, έταξαν κάνα δυο μετεγγραφές, για ενίσχυση του τοπικού Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως.

Γενικώς, τακτοποίησαν τα πάντα όλα, αφού όμως κάηκε και το τελευταίο κλαράκι στον πολύπαθο Εβρο. Δυστυχώς, στη φωτογραφία δεν διακρίνονταν αν οι τρεις τεθλιμμένοι ήταν αξύριστοι και πόσων ημερών. Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. The end.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .