«Σκληρή» γλώσσα για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη χρησιμοποίησε ο συνυποψήφιός του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «μεταβατικό αρχηγό». 

«Μετα την αποχώρηση του Τσίπρα

δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας στον χώρο και μία κρίση πολιτικής, αυτό το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί. Ο Κασσελάκης, δεν ήρθε μόνος του, τον έφεραν, ήρθε από την Αμερική. Ο Κασσελάκης, έπαιζε στα χρηματιστήρια, έτσι θα μπει στην πολιτική, ως τζογαδόρος; Όλη η χώρα γελάει με αυτήν την κατάσταση», είπε ο Χ.Τζουμάκας.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νικητής, θα δούμε όμως αν μπορεί να ηγηθεί. Το ζήτημα του ηγεμόνα είναι να γίνει αποδεκτός. Επειδή τον ψήφισαν 50.000 άνθρωποι σημαίνει κάτι;», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά για την παραμονή του στο κόμμα ο ίδιος δήλωσε: «Το αν θα μείνω στο κόμμα θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός. Με αυτήν την πολιτική δεν νομίζω να μπορεί να μείνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε κρίση ηγεσίας. Για μένα είναι μεταβατικός αυτός ο αρχηγός».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «έχουμε πολιτική διαφοροποίηση» και προέβλεψε ότι «θα γίνουν πολιτικοί διαχωρισμοί», «έχουμε κρίση ηγεσίας», πρόσθεσε.

«Έχετε δει πόσα κόμματα έχουν περάσει κρίση ηγεσίας που για να γίνουν δεκτές οι ηγεσίας πήγαμε σε άλλες ηγεσίες;»

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε επειδή άσκησε πολιτικές ήττας και ορισμένοι έχουν την αυταπάτη ότι θα δικαιώσουν τις πολιτικές ήττες, αυτό επιχειρείται τώρα από ορισμένους, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις φάρσες».

Τέλος αναφορικά με τα όσα είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, περί αποχωρήσεων όποιων δεν συμφωνούν με τον Σ.Κασσελάκη, είπε ότι «να τα πάει να τα πει στην στρατιωτική ομάδα ο Αποστολάκης, εδώ δεν έχουμε στρατό. Έχουμε στρατιωτική πειθαρχεία; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 5 διαφορετικές τάσεις γιατί υπάρχουν 5 διαφορετικές απόψεις».