Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16

Αντώναρος: «Είχα την ατυχία να γνωρίσω τον Μητσοτάκη από κοντά»

«Ξέρω πόσο ανεπαρκής είναι. Πόσο ανόητα επηρμένος»

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε μια μακροσκελή ανάρτηση, γράφει αυτά που ο ίδιος πιστεύει για τα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ επικαλείται και τη γνωριμία του με τον πρωθυπουργό που όπως φαίνεται…

δεν του άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαίου σ’ ένα τηλεοπτικό πάνελ ο Ακης Σκέρτσος, ένας από τους χειρότερους και πιο σκοτεινούς υπουργούς της κυβέρνησης, μου ζήτησε με αυτάρεσκο ύφος να ζητήσω συγγνώμη για όσα έχω γράψει κι έχω πει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φυσικά δεν του έκανα τη χάρη.

Γιατί όσα πίστευα κι έγραφα τότε τα πιστεύω και τα γράφω, και μάλιστα στο πολλαπλάσιο, ΚΑΙ σήμερα.

Είχα την ατυχία να γνωρίσω τον Μητσοτάκη από κοντά.

Εναν άνθρωπο άχρωμο, άοσμο και άγευστο. Χωρίς ίχνος χιούμορ. Με ελάχιστα ψήγματα παιδείας. Με καλλιέργεια μηδέν. Ξέρω πόσο ανεπαρκής είναι. Πόσο ανόητα επηρμένος. Πόσο ανίκανος να χωρίσει δυό γαϊδάρων άχυρα. Πόσο μεγάλη έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας έχει.

Ήταν — και φυσικά είναι — ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Το βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες σε πλήρη εξέλιξη Απρόθυμος να αντιδράσει. Πιστεύει ότι κρυπτόμενος και σιωπώντας μπορεί να αποφύγει τα πάντα.

Πιστεύει ότι με ακρτιβοπληρωμένες επικοινωνιακές συμβουλές μπορεί να κοροϊδέψει σε βάθος χρόνου τους πάντες. Δεν θέλει — όπως έγραψα μεταφορικά — να λερώσει τα σκαρπίνια του στις λάσπες και στα αποκαΐδια. Θαρρεί πως κάνει μόνο για τα σαλόνια.

 

Μόνο που η φύση είναι πολύ σκληρή. Η πραγματικότητα αμείλικτη. Η τύχη μαύρη κι αράχνη. Και μαζί με τη δική του κατρακύλα — που θα επιταχυνθεί κι ‘άλλο — δείχνει αδίστακτα αποφασισμένος να τραβήξει κι όλη τη χώρα μαζί με όλους τους Έλληνες πιο βαθειά στη ρουφήχτρα της δικής του απραξίας.

Γι’ αυτό και πρέπει να αντισταθούμε για να ανακόψουμε τον δρόμο στον οποίο μας έχει βάλει. Με πρώτο σταθμό τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. ΜΑΥΡΟ σε όλους και όλες που έχει επιλέξει προσωπικά ο ίδιος. Μόνο έτσι θα πάρει το μήνυμα.

Μπας και καταλάβει ότι δεν κάνει ούτε για κοινοτάρχης σε βουνό της Πίνδου. Δεν το θεωρώ πιθανό. Ο δρόμος ανηφορικός. Αλλά: Ελάτε όλοι μαζί να βάλουμε τέρμα στο ξεχαρβάλωμα! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ», γράφει αναλυτικά ο Ε. Αντώναρος.

 

Μπας και καταλάβει ότι δεν κάνει ούτε για κοινοτάρχης σε βουνό της Πίνδου. Δεν το θεωρώ πιθανό. Ο δρόμος ανηφορικός. Αλλά: Ελάτε όλοι μαζί να βάλουμε τέρμα στο ξεχαρβάλωμα! ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ», γράφει αναλυτικά ο Ε. Αντώναρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .