Συγκεκριμένα ο Χ.Θεοχάρης είπε σε συνέντευξή του, όταν ερωτήθηκε για το αν αναμένεται αύξηση φορολογικών συντελεστών: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Είμαστε σε ένα στάδιο προ-αξιολόγησης, εξετάζουμε δημοσιονομικά διάφορα σενάρια».

«Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος», απάντησε σε ερώτηση αναφορικά με το αν είναι έτοιμη η κυβέρνηση να το αναλάβει σε περίπτωση διαφοροποίησης του φορολογικού συντελεστή στους ελεύθερους επαγγελματίες. «Υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης.

«Οι αλλαγές στο φορολογικό μοντέλο μπορούν να μας βοηθήσουν σ’ αυτή τη μάχη, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος», ξεκαθάρισε.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9) το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προσπάθησε να «μαζέψει» τα όσα είπε ο Χ.Θεοχάρης δημοσιεύοντας μία ανακοίνωση με τις δηλώσεις του υφυπουργού, στην οποία αναγραφόταν – και μάλιστα και στον τίτλο – : «ο κ. Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών», λόγια τα οποία  ουδέποτε βγήκαν από το στόμα του κ. Θεοχάρη.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών προχώρησε στη δημοσίευση μίας ανακοίνωσης Τύπου με τίτλο: «Χάρης Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές – Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός», η οποία αποτελούσε «απομαγνητοφώνηση» των δηλώσεων του υφυπουργού σε ραδιόφωνο.

Ο Χάρης Θεοχάρης ήταν προσκεκλημένος προκειμένου να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» και να δώσει απαντήσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αντέδρασαν μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, όπου διαμήνυσε την αύξηση της φορολογίας στον κλάδο, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ουδέποτε ανέφερε ότι «δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές», με την ανακοίνωση του υπουργείου να προσθέτει ψευδώς τη συγκεκριμένη δήλωση, η οποία κυκλοφόρησε σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης αποτελώντας μάλιστα και τον τίτλο των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, ακριβώς όπως πρωτοδημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου. Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών προχώρησε σε διαγραφή της επίμαχης ανακοίνωσης Τύπου από τον επίσημο ιστότοπό του.