Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 1

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ! "ΑΠΟΧΩΡΕΙ" ο Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Την κάθετη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται...


Την κάθετη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε να πάρει μέρος στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Είναι θέση μου να μην αναμειχθώ, γιατί θεωρώ ότι ελήφθησαν αποφάσεις για τις διαδικασίες με τις οποίες έχω διαφωνήσει. Γιατί όταν ένα κόμμα, ένας πολιτικός φορέας έχει υποστεί μια τόσο μεγάλη ήττα που κατά τη γνώμη μου είναι στρατηγική της ευρύτερης παράταξης, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να κινείται μεταξύ δεξιάς – ακροδεξιάς.

Νομίζω λοιπόν ότι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο χώρος και ο φορέας, όφειλε να μιλήσει να μπει σε ένα βαθύ διάλογο για τα αίτια της διαφωνίας, να βρεθούν οι διαφωνίες και οι συνθέσεις. Και στη συνέχεια οι διαφορετικές εκδοχές θα διαμόρφωναν και δύο – τρεις υποψηφιότητες. Θεωρείτε ότι δεν ξέρει ο Σωκράτης Φάμελλος να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ; Νομίζω ότι δεν είναι τόσο μεγάλο γεγονός στα πολιτικά πράγματα του τόπου η ΔΕΘ».

Ο Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, τονίζοντας ότι μεταξύ τους όλα κρίνονται στην επικοινωνία. Τόνισε μάλιστα ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρόκειται να πάρει μέρος στο Διαρκές Συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου ούτε και στην εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, όταν οι διαδικασίες που έχεις επιλέξει μετατοπίζουν ούτως ή άλλως το βάρος από την πολιτική στην επικοινωνία, αντί να συζητήσεις με τον κόσμο ποια είναι τα λάθη από το 2019. Είχαμε μια πολύ μεγάλη απώλεια της τάξης του 50%. Θα όφειλες τη διαδικασία να την απευθύνεις στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι με τέτοιους όρους κατεβαίνουν όλοι οι υποψήφιοι. Άρα κάποιος θα είναι καλύτερος στην επικοινωνία.

Γι αυτό δεν πρόκειται να πάω ούτε στην εκλογή προέδρου, ούτε στο Διαρκές Συνέδριο, που δεν θα γίνει συζήτηση. Θα παρουσιάσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι τις θέσεις τους. Στο Συνέδριο του Νοεμβρίου θα γίνει απολογισμός και εκεί βεβαίως θα συμμετάσχω».

 http://www.press-gr.com/2023/08/blog-post_743.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .