Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 8

Όλα τα αρνητικά ρεκόρ «έσπασε» ο Μητσοτάκης: Πρώτα στις φωτιές και τώρα στις πλημμύρες

mitsotakis_kiriakos

Αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα πύρινα μέτωπα το 2023, καθώς είναι μεγάλη η αύξηση των καμένων εκτάσεων παρά το γεγονός ότι φέτος ξέσπασαν λιγότερες πυρκαγιές.

Σύμφωνα με την ανάλυση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές (https://effis.jrc.ec.europa.eu) που επεξεργάστηκε η

Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ, η αθροιστικά καμένη έκταση στην Ελλάδα, από την αρχή του έτους έως και την Τετάρτη 30.08.2023, καταγράφει αύξηση +270% σε σύγκριση με την έκταση που κατά μέσο όρο (2002 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας!

Καταγράφοντας 1.610.080 στρέμματα καμένων εκτάσεων, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών.

Και μετά τις φωτιές ήρθαν και οι πλημμύρες, με τα αρνητικά ρεκόρ βροχής στις περιοχές που επλήγησαν να «σπάνε» το ένα μετά το άλλο.

Δεν τα λες και… καλοτυχία τα όσα συμβαίνουν στη χώρα! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει απλά για το «ισχυρότερο καιρικό φαινόμενο»!

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .