Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

ΣΟΚ από το Copernicus! «ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ κι από την Ν. Υόρκη έχει κατακάψει η φωτιά στον Εβρο...»

Η πυρκαγιά στον Έβρο που μαίνεται εδώ και 15 ημέρες έχει κατακάψει έκταση μεγαλύτερη από όση καταλαμβάνει η πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με...

Η πυρκαγιά στον Έβρο που μαίνεται εδώ και 12 ημέρες έχει κατακάψει έκταση μεγαλύτερη από όση καταλαμβάνει η πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σημειώνει το Reuters, εν μέσω θυελλωδών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών, η φωτιά που ξεκίνησε κοντά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης εξαπλώθηκε γρήγορα στην περιοχή του Έβρου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για την πιο φονική πυρκαγιά της Ευρώπης αυτό το καλοκαίρι, που μετέτρεψε εκτάσεις πλούσιας βλάστησης σε καμένη γη, καταστρέφοντας σπίτια και βιοποριστικές πηγές.

Σε ανάρτηση στο Twitter (πλέον X) η υπηρεσία Copernicus ανέφερε ότι η πυρκαγιά στον Έβρο κατέστρεψε τουλάχιστον 808,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενδεικτικό είναι ότι η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει 778,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι το Copernicus είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ότι η πυρκαγιά ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν ότι οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν για τη θέματα διαχείρισης κρίσεων Balazs Ujvari πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά από το 2000, όταν ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .