Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12

"ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ επίτηδες!" H ΠΡΩΤΗ ΜΗΝΥΣΗ από 30 κατοίκους της Φαρκαδόνας για τα φράγματα...

H πρώτη μήνυση κατά όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι γ...


H πρώτη μήνυση κατά όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι γεγονός. 
Τριάντα κάτοικοι του χωριού Φαρκαδόνα τους κατηγορούν ότι εσκεμμένα έσπασαν, σε δυο σημεία, το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό να διοχετεύσουν τα νερά στα χωριά για να γλυτώσουν την Καρδίτσα. Ετσι πνίγηκαν και καταστράφηκαν τα χωριά.
 «Eλαβα την εξουσιοδότηση από κατοίκους της Φαρκαδόνας, από 30 κατοίκους που θα καταθέσουν και ως μάρτυρες, οι οποίοι κατηγορούν κάποιους που πήγαν και χτύπησαν το ανάχωμα του Ενιπέα σε δυο σημεία- υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες που θα παραδώσουμε στις δικαστικές αρχές. Τώρα ερευνάται ποιος πήγε σε αυτά τα δυο σημεία και ποιος έδωσε την εντολή. Το πιο πιθανό είναι ότι μιλάμε για μια επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης που ερευνάμε με τον κ. Κικίλια», είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος τους Γιώργος Μπαρτζώκας.
 Παπαδάκης: -«Για να καταλάβει ο κόσμος, υπάρχει μια φημολογία ότι ανοίγοντας αυτά τα φράγματα, προστατεύτηκαν πόλεις αλλά το νερό διοχετεύτηκε στα χωριά, αυτό εννοείται;» 
Μπαρτζώκης -«Αυτό εννοούμε. Και μάλιστα δεν έγινε μόνο εκεί αλλά και στο φράγμα της Γυρτώνης στην Λάρισα.» 
-Τι ζημιές έχουν υποστεί οι κάτοικοι; 
-«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα. Επαγγελματίας που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, καταστράφηκε. Το χωριό δεν πρόκειται να ξανακατοικηθεί ούτε σε 2-3 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .