Υπάρχει κανείς σε αυτή την χώρα που να πιστεύει πως ο Σ.Κασσελάκης θα κέρδιζε τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και θα γίνονταν πρόεδρος του, χωρίς την στήριξη του Α.Τσίπρα;

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Σ.Κασσελάκης μόλις προ τριών ημερών είχε δηλώσει πως «πατάει» στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου

και του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφέρει τον πρώτο γιατί σκοπεύει να δημιουργήσει το παλιό ΠΑΣΟΚ, βασισμένο στον πολιτικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον δεύτερο διότι θα είναι ο συνεχιστής του και η έκφραση της πολιτικής του εκδίκησης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α.Τσίπρας δεν ξέχασε ποτέ πως υπονομεύτηκε λίγο πριν τις εκλογές με περίεργες και άστοχες δηλώσεις περί… φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και πως όσοι έχουν εισόδημα 5.000 ευρώ είναι… μεγαλοαστοί.

Είναι οι δηλώσεις αυτές, που έπεισαν ένα μεγάλο μέρος των δυνητικών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να απέχουν από τις εκλογές και να μην πάνε να ψηφίσουν.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τους απόλυτους αριθμούς των ψήφων. Η ΝΔ κέρδισε με 41% τις εκλογές όχι γιατί κέρδισε κι άλλους ψηφοφόρους αλλά επειδή ένα μεγάλο μέρος όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 δεν πήγε να ψηφίσει εμφανώς απογοητευμένο από τις δηλώσεις αυτές.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Α.Τσίπρα γράφαμε για την πιθανότητα ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα δικό του κόμμα, το οποίο να κινείται πιο πολύ προς το κέντρο και να αποτελείται από άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Αυτό ίσως να μην χρειαστεί να γίνει, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ικανός να κάνει το ίδιο στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Α.Τσίπρα: Είναι άφθαρτος πολιτικά! 

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει ηγετικά στοιχεία, όπως ο Α.Τσίπρας, δείχνει ότι γνωρίζει το «παιχνίδι» της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα δεν έχει την πλάτη του μια σειρά από πολιτικές αποτυχίες

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέτυχε μία ιστορική νίκη, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τελικά επέστρεψε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον «πίσω δρόμο».

Αυτό κατέστη εμφανές όταν ο επιστήθιος φίλος του Α.Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς, έδωσε την πλήρη στήριξή του στον Σ.Κασσελάκη, προσφέροντάς του έτσι το 8% που είχε αποσπάσει στον πρώτο γύρο για να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στον β’ γύρο.

Κατέστη επίσης εμφανές όταν δίπλα στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ.Κασσελάκης βρίσκονταν συνεχώς  ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε και τις τοποθετήσεις πολλών μελών της «Ομπρέλας» κατά του τέως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούσαν πως «έδινε αβάντα» στον συγκεκριμένο υποψήφιο έναντι της Ε.Αχτσιόγλου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, τον διάδοχό του.

Οι Α.Τσίπρας και Σ.Κασσελάκης θα έχουν, κατά πληροφορίες, μια σύντομη συνεργασία για διάφορα θέματα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του τελευταίου, αλλά επί της ουσίας αυτό που θα φανεί είναι πω ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον επόμενο.

Στην πραγματικότητα ποτέ πριν δεν ήταν τόσο χαρούμενος ο Α.Τσίπρας, όπως τώρα. Πήρε την εκδίκησή του από όλους όσους «πριόνιζαν» την θέση του, έβαλε στην ηγεσία του κόμματος έναν άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του και θα μπορεί ακόμα να διαδραματίζει καίριο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Με λίγα λόγια δεν «συνταξιοδοτείται» όπως πολλοί έλπιζαν, αντίθετα θα μπορέσει να συνεχίσει την ολοκλήρωση των πολιτικών του προσδοκιών, γιατί ο Σ.Κασσελάκης βάζει την… επικοινωνία και ο Α.Τσίπρας την πολιτική.