Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27

Φωτεινή Βάκη για νίκη Στέφανου Κασσελάκη: «Επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης "επιχείρησης," ενός κόμματος super market» η εκλογή του

Με T.S. Elliot και Καρλ Μαρξ το σχόλιο της κυρίας Βάκη για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

foteini-vaki
Με χαρακτηρισμούς όπως «επιθετική εξαγορά μιας πτωχευμένης "επιχείρησης» και «ενός κόμματος super market» σχολιάζει σε ανάρτησή της η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του κόμματος.

Η κυρία Βάκη στην αρχή της ανάρτησής της παραφράζει την τελευταία στροφή από το ποίημα «Κούφιοι άνθρωποι» (1925) του T.S. Elliot που θεωρήθηκε σταθμός στη μοντέρνα ποίηση («Ετσι τελειώνει ο κόσμος/ έτσι τελειώνει ο κόσμος/ έτσι τελειώνει ο κόσμος/ όχι με έναν κρότο, μα με έναν λυγμό») ενώ στη συνέχεια κάνει παραπομπές σε έργο του Καρλ Μαρξ.

Η ανάρτηση της Φωτεινής Βάκη

Δεν τέλειωσε ούτε με κρότο, μα ούτε με λυγμό. Με μια κακόγουστη φάρσα τελείωσε που έστησε η ιστορία με κομπάρσους...

Posted by Φωτεινή Βάκη on Tuesday, September 26, 2023


Δεν τέλειωσε ούτε με κρότο, μα ούτε με λυγμό.
Με μια κακόγουστη φάρσα τελείωσε που έστησε η ιστορία με κομπάρσους απορφανισμένους οπαδούς προς άγραν νέου "πατέρα," "Αρχηγού" και "Μεσσία."

Με μια μεταμοντέρνα 18η Μπρυμαίρ, ακόμη πιο γκροτέσκα από αυτή που περιέγραφε ο Μαρξ, που παρακολουθήσαμε ως τηλεριάλιτι.
Με μια επιθετική εξαγορά μιας ήδη πτωχευμένης σε πολιτική, ιδέες και οράματα "επιχείρησης," ενός κόμματος super market και με τον δρόμο ήδη στρωμένο από τον αρχηγισμό που τρέφεται από τον χειροκροτητή, ο οποίος αναθέτει λόγο, κρίση και βούληση στον μεγάλο "Ηγέτη."
Η φύση και η πολιτική, ωστόσο, απεχθάνονται τα κενά και η Αριστερά θα βρίσκει σε κάθε εποχή τους πολιτικούς της εκφραστές. Οψόμεθα

https://www.protothema.gr/politics/article/1417260/foteini-vaki-gia-niki-stefanou-kasselaki-epithetiki-exagora-mias-ptoheumenis-epiheirisis/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .