Σάββατο, Οκτωβρίου 14

Γερνάει και η Ευρώπη: Το 2024 οι πολίτες άνω των 65 θα είναι περισσότεροι από τους κάτω των 15

Δραματική έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το προσδόκιμο ζωής στην Γηραιά Ήπειρο τονίζοντας την ανάγκη να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης. Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη επισημαίνει ότι «μέχρι το 2024, εκτιμάμε ότι ο πληθυσμός των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κάτω των 15 ετών στην περιφέρεια Ευρώπης».

«Η τάση αυτή είναι συνώνυμη με νέες κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές προκλήσεις» προσθέτει ο ΠΟΥ και ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο της Ευρώπης, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι συχνά συνώνυμη με κλονισμένη υγεία.

Τέλος, ο Οργανισμός καλεί τις Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου να «επιτραπεί στους ηλικιωμένους να διαφυλάξουν και να βελτιώσουν την σωματική και την ψυχική υγεία τους, την ανεξαρτησία τους, την κοινωνική ευημερία τους και την ποιότητα της ζωής τους».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .