Πέμπτη, Οκτωβρίου 5

Εκπαιδευτικοί καλούνται στην Αστυνομία για «εξηγήσεις» επειδή απεργήσανε στις 21 Σεπτέμβρη!

Σωματεία και φορείς της πόλης καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.
Φωτό αρχείου

Το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο 2ο Λύκειο Ρεθύμνου, όπου μαθητής προσέφυγε στον εισαγγελέα ενάντια σε τέσσερις εκπαιδευτικούς επειδή συμμετείχαν στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη, κατηγορώντας τες ότι «του στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Μάλιστα, η εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο ΑΤ Ρεθύμνου και οι

εκπαιδευτικοί έλαβαν κλήτευση από την αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις!

Και αυτό, την ώρα που έχουν χαθεί αμέτρητες διδακτικές ώρες από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, πρόβλημα που ήταν και αντικείμενο της συγκεκριμένης απεργίας.

Σωματεία και φορείς της πόλης καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτώβρη στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι καθηγήτριες που απέργησαν, απαιτώντας ο προϊστάμενος της εισαγγελίας να σταματήσει αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία και η κυβέρνηση και ο υπουργός Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν αυτή την αθλιότητα.

«Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει»

Για «επιχείρηση τρομοκράτησης απεργών εκπαιδευτικών», από την εισαγγελία Ρεθύμνου κάνει λόγο η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», σε ανακοίνωση-καταγγελία της για το γεγονός. 

Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Φαίνεται ότι έτσι έγινε κατανοητή η δήλωση του Γεωργιάδη στη Βουλή ότι θα κινητοποιεί ο ίδιος τους εισαγγελείς όταν οι ίδιοι δεν τον κάνουν. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Αυτές οι καταστάσεις είναι το αποτέλεσμα των απεργοκτόνων νόμων, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, με πιο εμφατικούς τους νόμους του Χατζιδάκη και του Γεωργιάδη. 

Τους απαντάμε ότι το δικαίωμα της απεργίας κερδήθηκε με αίμα. Μέχρι τη δεκαετία του '50, όταν νομιμοποιήθηκε η απεργία για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κλάδος μας το είχε κατακτήσει στην πράξη με πολύ μεγάλες απεργίες, σε πολύ πιο σκληρές συνθήκες από τις σημερινές. Αυτό το δικαίωμα δεν θα το διαπραγματευτούμε με κανέναν γραφικό υπουργό και με κανέναν πρόθυμο εισαγγελέα.

Είναι υποχρέωσή μας, ως εκπαιδευτικοί, να περιφρουρήσουμε αυτό το δικαίωμα και για τη νέα γενιά, τους μαθητές μας, αλλά και να τους διαπαιδαγωγήσουμε με τη στάση μας.

Το σίγουρο είναι ότι θέλουν έναν εκπαιδευτικό φοβισμένο και υποταγμένο, για να αναπαράγει τον εαυτό του στη νέα γενιά. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Με τη στάση μας διδάσκουμε το αγωνιστικό πρότυπο, του μαχητικού εκπαιδευτικού, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Για μια ακόμα φορά θα πετάξουμε τους σχεδιασμούς τους στα σκουπίδια».

Τη συμπαράστασή του στις τέσσερις εκπαιδευτικούς εκφράζει και τo Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, σημειώνοντας ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση αιματηρών αγώνων και αποτελεί το σημαντικότερο μέσο συλλογικής και αγωνιστικής δράσης για κάθε εργαζόμενο. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς που διώκονται, και στο Σωματείο τους».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .