Παρασκευή, Οκτωβρίου 20

Νάτη και η Κατοχή ! Ελαιόλαδο με το δελτίο... είδες ο Κούλης;;--"ΜΕΧΡΙ 3-4 ΤΕΜΑΧΙΑ!"

  ΜΕ ...ΔΕΛΤΙΟ πουλάνε το ελαιόλαδο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ

Η έλλειψη αποθεμάτων στο ελαιόλαδο πέρα από παγκόσμιο φαινόμενο έχει αγγίξει και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας. Με μία ανακοίνωση έ...


Η έλλειψη αποθεμάτων στο ελαιόλαδο πέρα από παγκόσμιο φαινόμενο έχει αγγίξει και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας.

Με μία ανακοίνωση έξω από την πόρτα των καταστημάτων ενημερώνουν τους πελάτες τους για το «πλαφόν» που έχουν βάλει στις συσκευασίες ελαιόλαδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μέχρι 4 τεμάχια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές μπορούν πλέον να προμηθεύονται από το κατάστημα μόλις 3 ή 4 τεμάχια ελαιόλαδου το πολύ.

«Ο καθένας θα έπρεπε να μπορεί να αγοράσει ό,τι επιθυμεί», αναφέρουν καταναλωτές. Οι προμηθευτές παραδίδουν πολύ μικρές ποσότητες λόγω περιορισμένων αποθεμάτων και οι καταναλωτές με τον φόβο της έλλειψης έτρεξαν να προμηθευτούν το ελαιόλαδο που χρειάζεται το νοικοκυριό τους.

«Πριν από ένα μήνα όλος ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί λάδι καθώς τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα και ο κόσμος γνώριζε ότι η παραγωγή δεν θα είναι τόσο καλή εφέτος», δήλωσε ο επιχειρηματίας, Χρήστος Τσιόλιας.

Ελλείψεις
Όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, αρκετές συσκευασίες ελαιόλαδου εμφανίζουν την ένδειξη πως δεν είναι διαθέσιμα για αγορά.

Την ίδια ώρα, οι τιμή του ελαιόλαδου έχει πάρει την ανηφόρα καθώς πριν από ένα χρόνο το εξαιρετικά παρθένο είχε 7,90€ το 1 λίτρο και τώρα η τιμή του έχει εκτιναχθεί στα 13€ και 27 λεπτά. Αύξηση 68% δηλαδή. «100% έχει ανέβει η τιμή καθώς πέρυσι ένα 5λιτρο παρθένο μπορούσες να το βρεις περίπου στα 25€ και φέτος 50€», συμπλήρωσε ο επιχειρηματίας.

«Καλπάζει» η… νοθεία
Και όλα αυτά την ώρα που επιτήδειοι έχουν αρχίσει να πουλάνε συσκευασίες με νοθευμένο ελαιόλαδο. Μετά από σχετική καταγγελία, η αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε 101 πλαστικά δοχεία με λάδι που περιείχαν συνολικά πάνω από 500 λίτρα.

Ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ που κατηγορείται δίνει τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη. «Βρέθηκα μπλεγμένος διότι στο φιλότιμο είχα κάποια χρήματα να πάρω από τον κύριο που ήταν γνωστός μου και μου είπε μου χρωστάνε και εμένα κάποια χρήματα σε εμπόρευμα σε λάδια».

Στον έλεγχο της αστυνομίας δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα παραστατικά και έτσι ο ιδιοκτήτης συνελήφθη. «Και λάθος μου ήταν που τα παρέλαβα, δεν έπρεπε να τα παραλάβω καν αφού δεν είχε το αντίστοιχο παραστατικό». Ο ΕΦΕΤ πάντως, προειδοποιεί πως το νοθευμένο ελαιόλαδο δεν απειλεί την υγεία, αλλά την τσέπη του καταναλωτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .