Σάββατο, Οκτωβρίου 28

Κουνέλια: 5 εντυπωσιακά facts που μάλλον δεν ήξερες

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τα κατοικίδια ζώα, τα πρώτα ζώα που τους έρχονται στο μυαλό είναι συνήθως οι γάτες και οι σκύλοι. Ωστόσο, τα κουνέλια μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί σύντροφοι και υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτά τα πλάσματα που πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν.

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα

Τα κουνέλια είναι κοινωνικά ζώα και δεν πρέπει να μένουν απομονωμένα. Πρέπει να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους αλλά και με άλλα κουνέλια για να είναι υγιή και ευτυχισμένα.

Τα καταφέρνουν καλύτερα όταν έχουν συντροφιά. Τα κουνέλια που ζουν μόνα τους συχνά βαριούνται και παθαίνουν κατάθλιψη, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα υγείας. Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα κουνέλι ως κατοικίδιο, βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι να τους παρέχετε τη συντροφιά που χρειάζονται.

Τα κουνέλια είναι επίσης θηραματικά ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εκ φύσεως φοβισμένα από πράγματα που μπορεί να είναι επιβλαβή για αυτά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι διστακτικά απέναντι σε ξένους και μπορεί να τους πάρει λίγο χρόνο για να ζεσταθούν με νέους ανθρώπους.

Είναι πολύ καθαρά

Σε αντίθεση με ότι ακούγεται, τα κουνέλια είναι αρκετά καθαρά ζώα. Καλλωπίζονται τακτικά και δεν χρειάζονται πολύ συχνά μπάνιο. Το υπερβολικό μπάνιο μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα τους. Ωστόσο, εξακολουθούν να χρειάζονται καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό περιλαμβάνει το βούρτσισμα της γούνας τους και τον καθαρισμό του χώρου τους.

Τα κουνέλια μπορούν να εκπαιδευτούν στο κουτί της άμμου- μπορείτε να τους μάθετε να πηγαίνουν στην τουαλέτα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του περιβόλου τους. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν δεν μπορείτε να τα αφήσετε να περιφέρονται ελεύθερα και καθιστά τον καθαρισμό τους πολύ πιο εύκολο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα κουτί απορριμμάτων που είναι κατασκευασμένο για κουνέλια και τοποθετήστε το σε μια ήσυχη περιοχή.

Μπορούν να εκπαιδευτούν στο να ακούν το όνομα τους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κουνέλια μπορούν να εκπαιδευτούν ούτως ώστε να έρχονται όταν τα φωνάζετε. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση θετικής ενίσχυσης, όπως μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι. Ξεκινήστε καλώντας το κουνέλι σας με το όνομά του και στη συνέχεια δώστε του μια λιχουδιά όταν έρθει σε εσάς. Μόλις μάθουν το όνομά τους, μπορείτε να αρχίσετε να τα εκπαιδεύετε να έρχονται όταν τα φωνάζετε.

Εκτός από το να έρχονται όταν τα φωνάζετε, τα κουνέλια μπορούν επίσης να διδαχθούν την εκτέλεση διάφορων κόλπων. Μερικά από τα πιο δημοφιλή κόλπα περιλαμβάνουν το να κάθονται όρθια, να περιστρέφονται ακόμη και να πηδούν μέσα από ένα στεφάνι. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε το κουνέλι σας να κάνει σχεδόν τα πάντα, αρκεί να είστε υπομονετικοί και να χρησιμοποιείτε θετική ενίσχυση. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα διασκεδάζετε και να τα ψυχαγωγείτε.

Μπορεί να γίνουν ιδιότροπα

Μερικές φορές τα κουνέλια μπορεί να είναι ιδιότροπα και να τρώνε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό τροφών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί η σωστή τροφή για αυτά. Ζητήστε οπωσδήποτε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας σχετικά με το είδος της τροφής που πρέπει να ταΐζετε το κουνέλι σας.

Μια υγιεινή διατροφή για τα κουνέλια περιλαμβάνει σανό, φρέσκα λαχανικά και νερό και θα πρέπει να συμπληρώνεται με λίγα σφαιρίδια.

Η σοκολάτα, τα κουκούτσια μήλων και άλλοι σπόροι φρούτων μπορεί να είναι τοξικά για τα κουνέλια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι τους ταΐζετε. Φροντίστε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας έναν κατάλογο με ασφαλείς τροφές που μπορείτε να του δώσετε.

Δεν συνιστώνται για συμβίωση με μικρά παιδιά

Τα κουνέλια δεν συνιστώνται για νοικοκυριά με μικρά παιδιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν εύκολα να τραυματιστούν από αδέξειους χειρισμούς. Επιπλέον, τα κουνέλια είναι ευαίσθητα ζώα και μπορεί εύκολα να τρομάξουν από δυνατούς θορύβους.

Παρόλο που τα κουνέλια δεν συνιστώνται για νοικοκυριά με μικρά παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι καλά κατοικίδια για τα παιδιά. Πολλά παιδιά αγαπούν τη φροντίδα των κουνελιών και απολαμβάνουν να παίζουν μαζί τους. Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα κουνέλι ως κατοικίδιο για το παιδί σας, φροντίστε να ζητήσετε από τον κτηνίατρό σας συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα και την εκπαίδευση του.

https://mypet.gr/alla-katoikidia/kouneli/koynelia-5-entyposiaka-facts-poy-mallon-den-ixeres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .