Τρίτη, Οκτωβρίου 24

Νίκος Φίλης: «Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Χάος στην Κουμουνδούρου μετά τις διαγραφές- Σχεδιάζεται ήδη η συγκρότηση πολιτικών μορφωμάτων – Ποιοι δείχνουν με το δάχτυλο τον Τσίπρα ως αρχιτέκτονα της αποσύνθεσης του κόμματος - Γιατί είναι δύσκολο να περάσουν οι διαγραφές από τα κομματικά όργανα  

«Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες»  δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Φίλης. «Φοβάμαι ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτογελοιοποιείται» ανάφερε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης μετά τη διαγραφή του από τον Κασσελάκη. «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα» είπε ο Αριστείδης Μπαλτάς, για να προσθέσει: «Αναμένω και εγώ τη διαγραφή μου».

Ο Αριστείδης Μπαλτάς ωστόσο δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος. Ήταν αυτός που είχε αναλάβει την πολιτική καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Αντίστοιχα ακούγονται και για την τύχη του Ευκλείδη Τσακαλώτου καθώς αναμένεται επίσης η διαγραφή του ή η αποχώρησή του.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες καθίσταται σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μακροημερεύσει και πως στα Αριστερά του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν σύντομα δύο μορφώματα. Εκείνο του Κασσελάκη – Πολάκη και εκείνο της «Ομπρέλας» με ή χωρίς την Έφη Αχτσιόγλου. Η οποία Έφη Αχτσιόγλου διατηρεί εν μέσω πολιτικού κυκλώνα μία αξιοπερίεργη ψυχραιμία. Ακούγεται πως την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η ομάδα της «6+6» προκειμένου να ερμηνεύσει τις εξελίξεις.

Όσον αφορά τώρα τις διαγραφές στις οποίες προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Δεν θα είναι εύκολο να διαγραφούν οι Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας και Τζουμάκας αφού στα αρμόδια όργανα χρειάζονται ισχυρές πλειοψηφίες των 2/3 ενώ η ομάδα Κασσελάκη δεν ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή μέχρι αποδείξεως του εναντίου βεβαίως.

Επί της ουσίας και πέρα από τα τυπικά ο ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε σε πορεία αυτοδιάλυσης χωρίς επιστροφή με αποτέλεσμα να αλλάζει το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα και να αναζητείται ήδη εναλλακτική «Αξιωματικής Αντιπολίτευση». Πρόκειται προφανώς περί πολιτικής καινοτομίας.  Όσον αφορά τώρα το περίφημο Συνέδριο που αναμένεται να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο κατά τας ….. γραφάς, ουδείς γνωρίζει από το βράδυ της Δευτέρας ποιος θα συνεδριάσει με ποιον.

Ο Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε ακόμη πιο μακριά εμπλέκοντας τον Αλέξη Τσίπρα στο παιγνίδι: «Επώνυμοι που υπογράφουν σε εφημερίδες ήταν υπεύθυνοι με 50 τρολ στο διαδίκτυο. Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα».Η καταγγελία Σκουρλέτη είναι σαφής. Κατηγορείται ο Αλέξης Τσίπρας πως ενορχήστρωσε αυτήν την υπόθεση διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αναφέρεται ωστόσο στον τελικό στόχο του Αλέξη Τσίπρα. Τι όφελος θα αποκόμιζε ο πρώην αρχηγός από ένα διαλυμένο κόμμα; Εκτός αν προσβλέπει αυτός και όχι η «Ομπρέλα» όπως την κατηγορούν σε ένα νέο σχήμα , αριστερο-κεντρώας σοσιαλδημοκρατίας που θα ήταν ένα γνήσιο προϊόν της βαλκάνιας πολιτικής σκηνής στην οποία ανήκουμε άλλωστε. Όλα επομένως είναι ανοικτά ως προς τα σενάρια διάλυσης και τη συγκρότηση μειοψηφικών μορφωμάτων  μετά την «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» που βίωσε η Κουμουνδούρου.

Φίλης: «Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα επειδή αυτές είναι οι απόψεις του»

Ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, μετά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε πως «αυτά που υποστηρίζει ο κ. Κασσελάκης δεν είναι Αριστερά, αλλά Μητσοτάκης», ενώ κατήγγειλε πως «ο κ. Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες».

«Την ιδιότητά μου δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο Κασσελάκης» υπογράμμισε. Παράλληλα, ο Νίκος Φίλης εκτίμησε πως θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση και ζήτησε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. «Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα προκαλούν έναν περαιτέρω εκφυλισμό και μια γελοιοποίηση του κόμματος. Ακούω από πολύ κόσμο “ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία οδηγείται σε διάλυση. Είναι λυπηρό ότι αυτό το ρόλο ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης, ένα πρόσωπο άγνωστο στο κοινό και μόλις ένα μήνα μέλος στο κόμμα. Θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό γιατί δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος, βγήκε με ένα Συνέδριο που είχε αποφάσεις και με αυτές πορευόμαστε. Και με ένα καταστατικό που διαμορφώνει όρους λειτουργίας».

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν είναι λειτουργία κόμματος αυτή, είναι λειτουργία πολυεθνικής να απολύει από την Αμερική με Twitter».

«Είναι προφανές ότι η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό αλλά ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Ο Κασσελάκης δεν πήρε εντολή να διαλύσει το κόμμα. Το κάνει επειδή αυτές είναι οι απόψεις του και εδώ υπάρχει ένα στοιχείο εξαπάτησης γιατί ο κόσμος δεν γνώριζε τις θέσεις του». «Πάει να γίνει μπαλαντέρ κόμμα σαν τον Γκένσερ της Γερμανίας και το περιγράφω με βάση τις απόψεις του ότι θέλει ένα κόμμα του κεφαλαίου» είπε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για τη διαδικασία μέσα από την οποία ανακοινώθηκε η διαγραφή του ιδίου, του Πάνου Σκουρλέτη και του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Φίλης σχολίασε ότι «υπάρχει παλαιά εμπειρία στο κόμμα να διαγράφονται πρόσωπα με απλή εκφώνηση ονόματος» ενώ στην παρατήρηση ότι το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός είπε «ο Ανδρέας είχε φτιάξει προσωπικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει κάνει το ίδιο».

«Δεν λύνονται οι πολιτικές διαφωνίες σε ένα κόμμα με διαγραφές και προγραφές. Ο Κασσελάκης ψηφίστηκε από 70.000 ανθρώπους. Ψηφίστηκε για να διαγράφει; Σε 2-3 μήνες θα είχαμε Συνέδριο και αρχίζει με διαγραφές στελεχών που διαφωνούν;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Φίλης

Ερωτηθείς για το κείμενο της «Ομπρέλας» υποστήριξε ότι «είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιημένες. Άλλος λέει άλλα πράγματα στον ΣΕΒ». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία Κασσελάκη ότι «αυτό που θα γίνει είναι ένας μικρό κόμμα χωρίς κύρος, μια σκιά του κόμματος που προσέφερε στην χώρα».

«Όταν δημιουργείται μια ρωγμή στη φέρουσα ικανότητα του κόμματος όλοι σκέφτονται τι θα κάνουν. Δεν εξαγγέλλουμε ίδρυση κόμματος, το τι θα κάνουμε είναι θέμα συλλογικής απόφασης» συμπλήρωσε ο Νίκος Φίλης ο οποίος, όμως, παρατήρησε ότι «αυτές (σ.σ. οι διαγραφές) είναι νέες εξελίξεις, επιταχύνουν τα πράγματα, κόβουν την πιθανότητα δεύτερων σκέψεων και δείχνουν ότι η αναστολή του Συνεδρίου δεν ήταν για λόγους τεχνικούς αλλά για λόγους εκκαθάρισης του κόμματος και αυτό διώχνει τον κόσμο».

«Το κείμενο της «Ομπρέλας» δεν προαναγγέλλει αλλά οι εξελίξεις σπρώχνουν. Ήταν ένα κείμενο αγωνίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαγραφές επιταχύνουν, τι κάνουν; Αν το κλίμα είναι ασφυκτικό ενός αρρωστημένου αρχηγισμού που διαμορφώνει στο τέλος ένα μικρό κόμμα κεντροδεξιού προσανατολισμού;» επέμεινε στους προβληματισμούς του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ψήφισα Μητσοτάκη για πρόεδρο της ΝΔ, ο Κασσελάκης τον ψήφισε κατά δήλωσή του το 2015 και έχει αρθρογραφήσει γι’ αυτό. Εγώ έδωσα μια συλλογική μάχη για να γίνει κυβέρνηση η αριστερά και με πονάει αυτό το κατάντημα. Πιστεύω ότι αυτή η ιστορία των διαγραφών δεν μαζεύεται και δημιουργεί μεγάλα ρήγματα και μια εικόνα έλλειψης σοβαρότητας» πρόσθεσε ο κ. Φίλης στο ίδιο πλαίσιο

«Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές απόψεις. Γι’ αυτό είχαμε ένα Συνέδριο μπροστά που συνεχώς το αναβάλει ο κ. Κασσελάκης που θα γίνει χωρίς τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις αφού τους διαγράφει και τους διασύρει. Πού ακούστηκε να τους διαγράφει μέσω Twitter από τις ΗΠΑ;» είπε ακόμα ο Νίκος Φίλης.

«Να δεχθώ ότι είναι ένα λαμπερό πρόσωπο και εμείς έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο μας. Αλλά δεν βγήκε εν λευκώ και τώρα εμφανίζεται να θέλει να φτιάξει ένα κόμμα Κασσελάκη» πρόσθεσε ενώ για όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για την υπερέκθεση σχολίασε «αν έχει βαρεθεί την υερέκθεση το κόβεις και μιλάς για άλλα πράγματα».


Κασσελάκης για την υπερέκθεση σχολίασε «αν έχει βαρεθεί την υερέκθεση το κόβεις και μιλάς για άλλα πράγματα».

 

Βίτσας: «Δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος»

Μία ανάρτηση μίας γραμμής ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μην δίνετε σημασία, δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…», γράφει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σήμερα στον ANT1 ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη δεν είναι δεδομένη, και πως θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Μιλώντας σήμερα στον ANT1 ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε πως η διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη δεν είναι δεδομένη, και πως θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες.

 

Ο Δημήτρης Βίτσας εμφανίστηκε και στο MEGA, τονίζοντας πως εάν προχωρήσουν οι διαγραφές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει με ίσους όρους στο Συνέδριο.

«Αυτό το νέο δικαίωμα του προέδρου να διαγράφει οποίον θέλει ή όποιον νομίζει πως κάτι έκανε, δεν βοηθά  το κόμμα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό. Τι μου λες μετά σε σέβομαι, γιατί είχαμε αποκτήσει μία σχέση. Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την ανάρτηση 5 η ώρα Ελλάδος, ενώ για δύο ώρες πριν, συζητούσα με μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μου είπε τίποτα, όπου φαντάζομαι δεν το ήξερε. Μετά με ενημέρωσαν κάποιοι σύντροφοι. Στην ανάρτηση αναφέρεται πως και οι τρεις «πολεμούσαμε» με το κόμμα από μέσα τα τελευταία 5 χρόνια. Λένε πως «πολεμούσαμε» τον Τσίπρα, δεν το έχει πιει ο Τσίπρας και το λέει ο νέος πρόεδρος. Δεν έχει ιδία αντίληψη ο Κασσελάκης, είναι τόσα χρόνια στην Αμερική, είναι ό,τι του πει ο ένας και ο άλλος, αλλά φαντάζομαι έχει την εξυπνάδα να ζητήσει να δει τα αποσπάσματα με τα όσα έχουμε πει».

Σε σχέση με τα όσα είχε πει ο ίδιος για νέο πολιτικό φορέα, για τον οποίο ανέφερε και όνομα, ο κ. Βίτσας δήλωσε τώρα πως «δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος» και υποστήριξε πως δεν ανακοίνωσε κάποιο όνομα αλλά απάντησε στην ερώτηση, λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».

«Το είπα περιπαικτικά και γνωρίζοντας πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι. Τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας με όσους έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό μας αναφέρεται και επιτρέπεται η ύπαρξη ομάδων και τάσεων με στόχο να καλυτερεύσει το κόμμα. Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμού άλλου κόμματος. Το ότι δεν συμφωνεί κάποιος δεν σημαίνει πως θα φύγουν. Υπάρχουν οι 16 που ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του προέδρου».

Σκουρλέτης: «Ο Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα»

«Λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από απαξίωση και γελοιοποίηση» σχολίασε στο Kontra ο κ. Σκουρλέτης αμέσως μετά την ανακοίνωση.

«Οι διαδικασίες είναι προβλεπόμενες στο καταστατικό» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι έμαθε τη διαγραφή του από την τηλεόραση.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια, παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση» είπε.

«Από χθες έχουμε ένα γεγονός που πραγματικά συνιστά κοσμογονία και δεν νιώθει ανάγκη να απαντήσει» τόνισε, αναφορικά με τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τον κ. Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «στα 24 έχουμε διαμορφώσει μια άποψη».

«Ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε: «Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα, όπως είπε, «θα αντισταθούμε και θα διεκδικήσουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή», καθώς «οι 65.000 που τον ψήφισαν (σ.σ. τον κ. Κασσελάκη) δεν ήξεραν ότι είναι υπέρ της καθήλωσης των μισθών».

Τέλος, κληθείς ο κ. Σκουρλέτης να σχολιάσει πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, που έκαναν λόγο για πολιτική καταδίκη και όχι διαγραφή του, είπε: «Προφανώς τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος να διαγράψει».

Σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα» και πρόσθεσε πως «φοβάμαι την απαξίωση και τη γελοιοποίηση του χώρου» ενώ έκανε λόγο για αρρωστημένο εκτός τόπου αρχηγισμό.

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του στον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι τα νταηλίκια και τις συκοφαντίες τις γνωρίζουμε και του ευχήθηκε σκωπτικά να διατηρήσει αυτό το επίπεδο και να μην το ρίξει πιο χαμηλά. Σε ό,τι αφορά την κριτική περί ανεπάγγελτου Σκουρλέτη, είπε πως είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο των ενσήμων του συνόλου των βουλευτών της Βουλής.

Επανέλαβε πως οι απόψεις Πολάκη έκαναν ζημιά στο κόμμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάδειξή του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος, είπε ότι «υπάρχουν ευθύνες στο καταστατικό του κόμματος για την προεδρία Κασσελάκη». Χαρακτήρισε «τρύπα» στο καταστατικό την εκλογή προέδρου, χωρίς προϋπηρεσία στο κόμμα.

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Εκείνος είπε ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα», είπε εννοώντας εκείνους που βοήθησαν για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως είπε «εκτός από τον Τσίπρα, οφείλουν να μιλήσουν Γεροβασίλη και Παππάς».

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυρία Τσάκρη και την κυρία Αυγέρη ότι είχαν σχέδιο ρήξης.

«Έχουμε βίαιη ιδεολογική μετάλλαξη. Σε αυτή την πορεία όσοι είμαστε αντίθετοι θα βρεθούμε απέναντι», είπε και τόνισε ότι και οι τρεις που διεγράφησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη ήταν πρώην υπουργοί και μάλιστα όπως σημείωσε με πρόταση του Αλέξη Τσίρπα. «Δεν είναι λίγο υποτιμητικό αυτό», είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Γέννησε αναξιοπιστίες το 2019 και τις πληρώνει σήμερα. Μετά το 2019 κανείς δεν ήθελε να κάνει αυτοκριτική», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχουμε εξασφαλίσει μεγάλο ρόλο στις θεατρικές επιθεωρήσεις με αυτά που γίνονται στο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο πρώην υπουργός.

 

Πλατφόρμα για την συλλογή υπογραφών από την «Ομπρέλα»

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ομπρέλα» ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διάσπαση δίνοντας στην δημοσιότητα ένα κείμενο υπογραφών το οποίο έχει ήδη σταλεί από την Παρασκευή το βράδυ σε μέλη του κόμματος. Στο κείμενο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πεπεισμένοι/-ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής σύμβασης του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της».

Σημειώνεται πως στελέχη όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ανδρέας Ξανθός Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέας Ξανθός κ.α. έχουν αναλάβει τις κινήσεις της επόμενης ημέρας.

Μπαλτάς: «Έχουμε ξεφτιλιστεί ως κόμμα»

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει εξευτελιστεί ως κόμμα» εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Αριστείδης Μπαλτάς, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σημειώνοντας ότι περιμένει τη διαγραφή του.

Μιλώντας στο ACTION24, ο κ. Μπαλτάς έκανε λόγο για καταστροφική πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα αστείο φαινόμενο. «Υπάρχουν διαταγές διαγραφών που απευθύνονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί του θέματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις της επιτροπής αυτής, θα τη διαγράψει; Δεν ξέρω πού πηγαίνουμε με αυτή τη πορεία», αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε πως τίθεται θέμα με την καταλληλόλητα του κ. Κασσελάκη να προΐσταται σε ένα τέτοιο κόμμα, ενώ εκτίμησε πως θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα. «Κάποια στιγμή πρέπει κι αυτός να πει τη γνώμη του», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάς είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες και το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάς είχε μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες και το βράδυ της Δευτέρας.

 

https://www.zougla.gr/politiki/nikos-filis-o-kasellakis-einai-se-apostoli-dialysis-tou-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .