Πέμπτη, Οκτωβρίου 5

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ…. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!!

image

Οι άνθρωποι είμαστε όντα προβλέψιμα γιατί οι κινήσεις μας εξαρτώνται σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό από τη συνήθεια.

Πάνω σε αυτό μας το χαρακτηριστικό πατάνε οι μεγάλες βιομηχανίες και κάνουν επενδύσεις με ΠΟΛΥ μικρό ρίσκο. Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver βρίσκεται εδώ και χρόνια σε δικαστική διαμάχη

ενάντια στη μεγαλύτερη αλυσίδα junk food στον κόσμο, τα McDonald’s, καταγγέλλοντας τον τρόπο που φτιάχνουν τα μπιφτέκια τους.

Ισχυρίζεται πως τα λιπαρά μέρη του κρέατος «πλένονται» με αμμωνιακό υδρογόνο και στη συνέχεια προστίθενται στη συσκευασία του κρέατος για να αυξηθεί το μέγεθος του “μπιφτεκιού”. Λέει όμως πως ακόμα και χωρίς αυτή τη διαδικασία, αυτό το κρέας δεν ήταν κατάλληλο για κατανάλωση. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Μιλάμε για κρέας που θα πωλούνταν ως τροφή για σκύλους και μετά από αυτή τη διαδικασία σερβίρεται στους ανθρώπους.

Εκτός από την ποιότητα του κρέατος, το αμμωνιακό οξύ είναι επιβλαβές για την υγεία.” Ποιος λογικός άνθρωπος θα έβαζε ένα κομμάτι κρέας εμποτισμένο με υδρογόνο αμμωνίου στο στόμα ενός παιδιού; Σε μια άλλη πρωτοβουλία του, ο Oliver είχε εξηγήσει το πώς φτιάχνονται οι κοτομπουκιές: “Μετά την διαλογή των καλύτερων μερών, τα υπόλοιπα, λίπος, δέρμα, χόνδροι, οπτικά στοιχεία, κόκαλα, κεφάλι, πόδια, υποβάλλονται στο “mec split smoothie canica” (μια επεξεργασία που υποβάλλουν οι χημικοί μηχανικοί τα τρόφιμα) και μετά σ’ αυτή την ροζ πάστα που προκύπτει , χρησιμοποιούνται αρωματικά, την ανανεώνουν και βάζουν χρωστικές (καρμίνιο), την βουτάνε σε αλεύρι και τηγανητή μελκόκα, και ψήνεται συνήθως σε μερικώς υδρογονωμένα έλαια, δηλαδή τοξίνες.”

Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί υδρογόνο αμμωνίου ως αντιμικροβιακό παράγοντα, γεγονός που επέτρεψε στη McDonald’s να χρησιμοποιεί κρέας στα μπιφτέκια της, το οποίο δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Να τονίσω πως ανάλογες πρακτικές χρησιμοποιούνται από τις βιομηχανίες αλλαντικών και συσκευασμένων κατεψυγμένων φαγητών για τα μικροκύματα και ΟΧΙ μόνο εκείνων που περιέχουν κρέας αλλά ΚΑΙ στα λαχανικά. Το πιο εγκληματικό είναι το ότι αυτές οι ουσίες που έχουν ως βάση το αμμώνιο του υδρογόνου, θεωρούνται «νόμιμα χημικά στη διαδικασία παραγωγής» για τις βιομηχανίες τροφίμων και χρησιμοποιούνται με τις ευλογίες των υγειονομικών αρχών ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακαλύψουμε και να διαμαρτυρηθούμε για τις ουσίες που βάζουν στο φαγητό μας.

Δεδομένου του ότι τα κατεργασμένα τρόφιμα έχουν φτηνότερη πρώτη ύλη και άρα προσφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στις βιομηχανίες τροφίμων και δεδομένου του ότι ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ συστατικά που ΒΛΑΠΤΟΥΝ την υγεία των καταναλωτών… Εσείς ακόμα ψωνίζετε το φαγητό σας από τα σουπερμάρκετ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΖΕΤΕ Μ’ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ…. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!! Λίγο φαγητό αλλά ΠΟΙΟΤΙΚΟ!

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%a9%ce%a1%ce%91-%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%95%ce%a7%ce%95%ce%a4%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%9c%ce%99%ce%91-%ce%94%ce%99%ce%9a%ce%91%ce%99%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%93%ce%9d%ce%a9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .