Κυριακή, Οκτωβρίου 29

Ιταλίδα έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

man_kanapes_iStock-1477109573
Δραστικά μέτρα κατά των ίδιων της των παιδιών πήρε μια Ιταλίδα που έφτασε στα δικαστήρια για να αναγκάσει τους γιους της να φύγουν από το σπίτι.

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία, είχε κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Η μητέρα, προσθέτει ο Guardian, ήταν ενοχλημένη που οι γιοι της δεν συνεισέφεραν καθόλου στα έξοδα ή στις δουλειές του σπιτιού.

Για αυτό και τους πήγε στα δικαστήρια όπου βρήκε το δίκιο της καθώς το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή έξωσης κατά των γιων της.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο γονέας να τρέφει δύο παιδιά που έχουν πια μεγαλώσει. Έτσι και οι δύο έχουν προθεσμία ως τις 18 Δεκεμβρίου να φύγουν από το σπίτι.

Σχεδόν το 70% των ατόμων στην Ιταλία ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Στους άνδρες το ποσοστό είναι 72,6% και στις γυναίκες το 66%. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν δουλειά (38,2%) αλλά μεγάλα είναι τα ποσοστά των φοιτητών και των ανέργων.


Στην Ιταλία ανέκαθεν ζούσαν πολλές γενιές στο ίδιο σπίτι, αλλά πλέον η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά των νέων που ακόμη ζουν με τους γονείς τους. Πολλοί τους λένε bamboccioni («μεγάλα μωρά»), ένας όρος που χρησιμοποίησε πολιτικός το 2007 για να χλευάσει τους ενήλικες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών τους.


https://www.protothema.gr/world/article/1428685/italida-ekane-exosi-stous-gious-tis-gia-na-fugoun-epitelous-apo-to-spiti/

Θεσσαλονίκη: «Ο φίλος της μου έλεγε ότι ζούσαν στην Κέρκυρα και τώρα μου τη στέλνουν νεκρή» λέει ο πατέρας της 24χρονης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .