Τρίτη, Οκτωβρίου 31

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ

 Να δώσει προτεραιότητα στο δημογραφικό, να ανακόψει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, ώστε να διατηρήσει την εθνική της συνοχή.


Lavrentzos Anastasios

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ
Η έντονη ρητορική Ερντογάν υπέρ Παλαιστινίων και κατά Ισραήλ σημαίνει ότι η Τουρκία κάνει με κόστος μια σαφή επιλογή, η οποία είναι συμβατή με τις νεοθωμανικές τις επιδιώξεις.
Στην Αθήνα βέβαια κάποιοι επιμένουν να δημιουργούν μόνοι τους κλίμα "ελληνοτουρκικής φιλίας", ίσως διότι αυτό τους διευκολύνει να εφαρμόσουν την πολιτική κατευνασμού που έχουν κατά νου.
Επειδή όμως η πολιτική ψευδαισθήσεων είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση, η λιγότερο επικίνδυνη προσέγγιση είναι αυτή που αντικρύζει την αλήθεια κατάματα και προχωρά στις απαραίτητες πράξεις.
Η Τουρκία λοιπόν έχει τα δικά της αυτοκρατορικά όνειρα και μας λέει ξεκάθαρα ότι θα επιδιώξει την υλοποίηση τους με κάθε κόστος και κάθε τρόπο. Βασικό εργαλείο σε αυτή της την επιδίωξη είναι η υλική ισχύς που χτίζει μέσω της παραγωγικής της οικονομίας, ο δημογραφικός της όγκος και η πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας, η οποία της επιτρέπει να αντλεί δυνάμεις από μια μεγάλη δεξαμενή. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη "λύσει λουρί" και έχει σαλπάρει μακριά από τη Δύση.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν τεράστιο κίνδυνο που για να τον εξουδετερώσει ή να τον αποφύγει, πρέπει να επιλέξει έναν δυναμικό ρόλο στην περιοχή. Αυτό τον ρόλο που ιστορικά είχε πάντοτε: τον προμαχώνα του ελληνορωμαϊκού κόσμου ο οποίος έχει ως διάδοχό του σήμερα τη Δύση. Η Έλλαδα εκ της Ιστορίας και της Γεωγραφίας είναι ένα κράτος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μετωπικής αντιπαράθεσης δυο κόσμων. Πάντα ήταν! Για να συνεχίσει να επιβιώνει, χρειάζεται να αναπτύξει τις υλικές και τις τεχνολογικές της δυνάμεις, να δώσει προτεραιότητα στο δημογραφικό, να ανακόψει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές, ώστε να διατηρήσει την εθνική της συνοχή, και να σφυρηλατήσει ισχυρές συμμαχίες που θα συνεπάγονται βεβαίως και οφέλη και ρίσκα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .