Τρίτη, Οκτωβρίου 31

Τραμπ / Κασσελάκης: Μοναδικοί στην επικοινωνία


Χρόνος 2016, Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ).

Νοέμβριος... η εκλογή του 45ου πρόεδρου της χώρας, διάδοχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ''κούρσα'' του Ρεπουμπλικάνικου Κόμματος και ο ''λεφτάς'' Ντόναλντ Τραμπ. Τον υποδέχτηκαν ειρωνικά, ως ''γραφικό'', τα ΜΜΕ και οι συνυποψήφιοι του κόμματός του.

Ειρωνικά αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά του και οι Δημοκρατικοί, που είχαν γιά υποψήφια την (πολιτικό, πρώην υπουργό Εξωτερικών και γερουσιαστή) Χίλαρυ Κλίντον. Την θεωρούσαν και... ''βέβαιη νικήτρια'' των εκλογών.

Αρχές του χρόνου 2016 άρχισαν οι τηλεμαχίες (debates) των Ρεπουμπλικάνων. Ειρωνικά τα σχόλια των συνυποψήφιων του Τραμπ, ειδικά του μεγαλύτερου πολυπρόσωπου ''καραγκιόζη'' στην ιστορία της Γερουσίας ΗΠΑ, του Lindsey Graham (γερουσιαστής Ν. Καρολίνα).

Οι ''επιθετικές'' -αλλά ουσιαστικές- παρεμβάσεις του ''άπειρου'' και ''απολίτικου'' Τραμπ, έστρεψαν συνυποψήφιους, Δημοκρατικούς και ΜΜΕ... εναντίον του.

'Ισαμε τις εκλογές, σε ποσοστό, το ελάχιστο 95%, τα ΜΜΕ καθημερινά ασχολούνταν μόνο μαζί του. Σχεδόν όλα ειρωνικά ή επικριτικά. Με την φόρα που είχαν πάρει σιγά-σιγά ξεχάστηκε ότι υπήρχε και υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος.

Και ο Τραμπ καθημερινά συνέχιζε να ''προκαλεί'' με παρεμβάσεις -ειδικά στα κοινωνικά δίκτυα (τουίττερ, φέησμπουκ κλπ)- σε βασικά ζητήματα που άγγιζαν τον πολίτη.

'Οταν τα ΜΜΕ παραμονές εκλογών θυμήθηκαν ότι υπήρχε και η ''βέβαιη νικήτρια'' Χ. Κλίντον του άλλου κόμματος, ήταν ήδη πολύ αργά...

Ο Τραμπ είχε κερδίσει ήδη την μάχη των εκλογών, με όλα -σχεδόν- τα ΜΜΕ εναντίον του. Είχε κατορθώσει κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο: Εφαρμόζοντας την ''αντίστροφη ψυχολογία'' κατάφερε να προβληματίσει τον λαό, που αντέδρασε στην ολική και από παντού επίθεση των ΜΜΕ εναντίον του, ψηφίζοντάς τον!!!

Απλά, επειδή οι Αμερικανοί έκριναν σωστά και λογικά, ότι τα ΜΜΕ και οι (δήθεν) ''σπουδαίοι σχολιαστές'', με τις συνεχείς επιθέσεις και την ειρωνία κατά Τραμπ, που ουσιαστικά ήταν άτυπες ''υποδείξεις'' να μην τον ψηφίσουν, υποτιμούσαν πολύ την νοημοσύνη τους.

Και ο άπειρος, ο μη πολιτικός, ο ''γραφικός-άσχετος'', Ντόναλντ Τράμπ, εκλέγηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, 8 Nοεμβρίου 2016, κερδίζοντας ακόμα και σε Πολιτείες Δημοκρατικές. Η ''ήττα, συντριβή-ξεφτίλα'' ήταν -γιά πρώτη φορά στις ΗΠΑ- όχι γιά την Κλίντον, αλλά γιά τα ΜΜΕ.

Χρόνος 2023, Ελλάδα

https://www.kalami.us/2023/ellada/trump-kassel-media.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .