Πέμπτη, Οκτωβρίου 12

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να καθαιρέσουν τον Κασσελάκη--Αλλά ο Κασσελάκης θα κάνει άλλο κόμμα και θα τον ακολουθήσει ο λαός, γιατί όλα τα κόμματα μυρίζουν μούχλα και παλιατζούρα!

Έχουν λυσσάξει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι ακονίζουν τα ξίφη τους ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Τρίτη

- Χωρίς προσχήματα και αναστολές η επίθεση παλαιότερων αριστερών στελεχών κατά του νέου προέδρου του Κόμματος - Επιμένει ο Σπίρτζης για σύμπλευση ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ

Σε πραγματικό εμφύλιο εξελίσσεται η εσωτερική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ ηγετικής ομάδας και παλαιών στελεχών με την αριστερή «Ομπρέλα» να σέρνει τον χορό της αμφισβήτησης του πρόσφατα εκλεγέντος αρχηγού.

Κανένα προβεβλημένο στέλεχος της πλευράς που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου δεν δέχτηκε να αναλάβει κάποιο ρόλο στο μηχανισμό που έστησε η ομάδα Κασσελάκη. Ευκλείδης Τσακαλώτος, και Νάσος Ηλιόπουλος αρνήθηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα να αναλάβουν Τομεάρχες. Ακόμη και στελέχη που δεν ανήκουν στην πρώτη γραμμή κρούσης του παλαιού κομματικού μηχανισμού αρνούνται να συμβαδίσουν με τον νεοεκλεγέντα αρχηγό.

Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται πώς η πρώτη μεγάλη σύγκρουση θα σημειωθεί την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αν και θα απουσιάζει στην Αμερική ο Στέφανος Κασσελάκης.

Θλιβερή καρικατούρα ο Κασσελάκης δηλώνει συνεργάτης του Νίκου Φίλη

Με άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου καταγγέλλεται ο Στέφανος Κασσελάκης πως καταργεί το καταστατικό του κόμματος και το πρόγραμμα ενώ στην έκδοση της Τετάρτης, μία ημέρα πριν ο άμεσος συνεργάτης του Νίκου Φίλη Τάκης Κατσαρός ζήτησε την καθαίρεση του Κασσελάκη αναφέροντας πως πρόκειται για θλιβερή καρικατούρα που παριστάνει τον πρόεδρο.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ψαρράς αναφέρει στο άρθρο του: «Mέσα σε δύο μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης αποσαφήνισε πλήρως το μοντέλο που σκέπτεται να ακολουθήσει μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι το μοντέλο αυτό που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή δεν έχει καμιά σχέση με όσα προβλέπει το Καταστατικό και το Πρόγραμμα του κόμματος της Αριστεράς. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο νέος πρόεδρος έχει αποφύγει τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, γίνονται κατανοητοί οι λόγοι που τα στελέχη αυτοσχεδιάζουν και διατυπώνουν ποικίλες απόψεις, τις οποίες στη συνέχεια υποχρεώνονται να ανασκευάσουν, με πιο χαρακτηριστική τη χοντροκομμένη παρότρυνση του απόστρατου ναυάρχου Αποστολάκη να στηριχτούν οι δεξιοί «αντάρτες» στις εκλογές της Κυριακής.»

Σε δικό του κείμενο για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Τάκης Κατσαρός, στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη -όπως προαναφέρθηκε- σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στη συνέλευση του ΣΕΒ «Ως απολογητής και “σημαιοφόρος” των απόψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την “επιχειρηματικότητα”» προτού τον χαρακτηρίσει ως «θλιβερή “καρικατούρα” που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Την Πέμπτη το πρωί από τα ερτζιανά μεταδόθηκε η πληροφορία πώς στελέχη στην Κουμουνδούρου συγκεντρώνουν υπογραφές για την καθαίρεση του Κασσελάκη. Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μία τέτοια διαδικασία. Όλα δείχνουν πώς είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις υπό την μορφή χιονοστιβάδας και πώς ενδεχομένως να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ομαλά στο Συνέδριο που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετατίθεται για τον Φεβρουάριο.

Το φάντασμα του Τσίπρα πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου

Είναι προφανές πώς το «σύστημα Τσίπρα» έχει αναλάβει την διαχείριση του «Meta-ΣΥΡΙΖΑ» αυτού του υβριδικού πολιτικού οργανισμού που κινείται χωρίς ιδεολογική πυξίδα, βρίσκεται εκτός ιδεολογικού πλαισίου του μέχρι τώρα κομματικού μηχανισμού και συμπεριφέρεται χωρίς να λαμβάνει υπόψη το καταστατικό.

Ο Παύλος Πολάκης σε ρόλο «αρχισυντονιστή», ο Γιώργος Τσίπρας, ο εξάδελφος, σε ρόλο «αρχιποιμένα», η Θεοδώρα Τζάκρη που ξεκίνησε από τον Γιώργο Παπανδρέου και κατέληξε στην Κουμουνδούρου σε ρόλο χωροφύλακα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Νίκος Παππάς, η ψυχή αυτού του συστήματος Τσίπρα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ναύαρχος και άνθρωπος που εισήλθε στην πολιτική και τον ΣΥΡΙΖΑ με απαίτηση γνωστού επιχειρηματία, κλείνουν τον κύκλο της ηγετικής ομάδας που έχει θέσει τον Στέφανο Κασσελάκη σε έναν ασφυκτικό κλοιό.

Είναι ηλίου φαεινότερο πώς η ομάδα τους συστήματος Τσίπρα γνώριζε, αν δεν δρομολόγησε, αυτήν την διαδικασία σταδιακής αποσύνθεσης του κομματικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει τις επιλογές του και με πρόσχημα την μη ανάμιξη στα εσωκομματικά, άφησε τα πράγματα να κυλήσουν όπως το είχε προφανώς φανταστεί. Ένας άμεσος συνεργάτης του, εκ των πλησιέστερων στον τότε πρόεδρο, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και αυτός φρόντισε να πάρει από νωρίς τις αποστάσεις του από την Κουμουνδούρου, άρχισε ήδη να ξετυλίγει το κουβάρι. Ο ΠΑΣΟΚογενής κ. Σπίρτζης έχει λάβει θέση στα τηλεοπτικά πάνελ και σχεδόν μονότονα προτείνει την συνένωση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν πρόκειται για μία προσωπική φαντασίωση ενός συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Αναμφίβολα ο Χρήστος Σπίρτζης εκφράζει μία άποψη την οποία μοιράζεται με μία σειρά από στελέχη τα οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έφερε, εγκατέστησε και αναβάθμισε στην Κουμουνδούρου.

Όλες αυτές οι επιλογές οδηγούν σε ένα αυτονόητο κατά τα λοιπά συμπέρασμα. Τίποτε δεν έγινε τυχαία ούτε και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι μία τυχαία επιλογή. Ο κομματικός μηχανισμός αλώθηκε εκ των έσω διότι ως γνωστός όλα τα κάστρα από μέσα πέφτουν και όχι από γιουρούσι.

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά στην καθαίρεση, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ την προβλέπει μέσω της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών, που εκλέχτηκε με ανοικτή ψηφοφορία στο προηγούμενο συνέδριο. Η συγκεκριμένη διάταξη του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

gzougla.grr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .