Δευτέρα, Οκτωβρίου 23

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για πλαστά φάρμακα κατά του διαβήτη

eof-2

«Καμπανάκι» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και τις αρμόδιες γαλλικές αρχές, προς τους φαρμακοποιούς για την κυκλοφορία στυλό έγχυσης στην Ευρώπη, που φέρει ψευδή σήμανση με την ονομασία γνωστού φαρμάκου κατά του διαβήτη.

«Ως προληπτικό μέτρο, καλούμε όλους τους παράγοντες της εφοδιαστικής αλυσίδας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση», τονίζει σήμερα (23/10/2023) η Εθνική υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM) της Γαλλίας, σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τους φαρμακοποιούς που προμηθεύουν πολίτες και νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), «προγεμισμένες συσκευές τύπου στυλό με ψευδή σήμανση φαρμάκου που ενδείκνυται για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, εντοπίστηκαν σε ορισμένους πωλητές χονδρικής της ΕΕ και της Βρετανίας».

Αυτά τα πλαστά στυλό, που φέρουν επισήμανση προέλευσης από τη Γερμανία, εντοπίστηκαν σε διανομείς στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία, σύμφωνα με τον EMA, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχουν «διαφορές στην εμφάνιση ανάμεσα στο πλαστό στυλό και το αυθεντικό στυλό».

Οι παρτίδες των πλαστών φαρμάκων εμφανίζουν κατά τη σάρωσή τους ανενεργούς σειριακούς αριθμούς, γεγονός που προκάλεσε τον συναγερμό.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί τώρα αντικείμενο έρευνας των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ για τα φάρμακα και της αστυνομίας, υπογράμμισε ο EMA.

Προς το παρόν «τίποτα δεν δείχνει ότι πλαστά στυλό παραδόθηκαν σε ασθενείς από φαρμακεία», αναφέρει τέλος ο Οργανισμός, ο οποίος συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9a%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%95%ce%9f%ce%a6-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%86%ce%ac%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .