Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, απέδωσε την ευθύνη για το «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ, επειδή το στέγαστρο Καλατράβα σύμφωνα με τη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ «δεν ανταποκρίνεται στο κανονιστικά ελάχιστο επιτρεπόμενο επίπεδο στατικής επάρκειας», στους Κώστα Αχ. Καραμανλή και Λευτέρη Αυγενάκη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ είναι ψέματα, στη συνέχεια είπε ότι ενώ υπάρχει μελέτη για τα προβλήματα σε όλο το στάδιο και για όλες τις εγκαταστάσεις ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού την έχουν αποκρύψει.

«Αυτά που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα, δεν ήμουν εδώ (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) για να μπορέσω να ενημερώσω, είναι τραγικά. Είναι ψέματα καταρχάς.

Όπως ότι είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση που έκανε κάτι για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ. Και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο υπουργός Υποδομών, τουλάχιστον ο υπουργός Υποδομών, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου (σ.σ. ο Χρήστος Σταϊκούρας) που δεν τον έχει ενημερώσει για το τι έγινε.

Σας τα έχω φέρει, γιατί έχω μια παράδοση στην εκπομπή σας με τα έγγραφα. Εκτός απ’ αυτά που είπε ο κ. Κοντωνής, είχε επικοινωνήσει με τον κ.Καλατράβα, το είχε διαπιστώσει, είχε ζητήσει τον φάκελο. Έγινε ανασχηματισμός, ήρθε ο κ.Βασιλειάδης, έγινε ο γνωστός αγώνας (σ.σ. τον Οκτώβριο του 2018, μεταξύ της ΑΕΚ και της Μπάγερν) που είχαμε μεγάλες ταλαντώσεις στην κερκίδα.

Έστειλε μια επιστολή στο υπουργείο Υποδομών που ζητούσε την τεχνική συνδρομή γιατί δεν είχε τεχνική υπηρεσία για να στηρίξει τη συντήρηση όχι μόνο των κερκίδων, αλλά και γενικότερα του χώρου του ΟΑΚΑ.

Γι’ αυτό και βγήκε ΚΥΑ του κ.Βασιλειάδη και δική μου στις 26 Φεβρουαρίου του 2019. Μετά από πολλές διαδικασίες βγήκε αυτή η απόφαση. Τι λέει η Υπουργική Απόφαση; Δεν λέει μόνο για τις κερκίδες. Λέει για όλες τις εγκαταστάσεις και λέει και για το στέγαστρο», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και συνέχισε:

«Αλλάζει η κυβέρνηση, ανατέθηκε σε μελετητή. Ξεκίνησε η διαδικασία και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Δεκέμβριο του 2019 καταργεί την ΚΥΑ. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί καταργήθηκε; Και χρειάζεται απάντηση. Καταργήθηκε από τον κ.Καραμανλή και τον κ.Αυγενάκη.

Και έρχονται λίγους μήνες μετά και την επαναφέρουν γιατί δεν μπορούσαν να παραλάβουν τη μελέτη που είχε ανατεθεί. Από τα έγγραφα που σας δίνω, θα δείτε ότι υπήρχε έκθεση όχι μόνο για τις κερκίδες, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μέσα στο 2020 και οριστική παραλαβή έγινε τον Φεβρουάριο του 2021. Που είναι αυτή η μελέτη και γιατί την έχουν αποκρύψει από την κοινή γνώμη;».