Κυριακή, Οκτωβρίου 1

Ελλάς το μεγαλείο σου… που τελειωμό δεν έχει!--ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! "ΜΟΝΟ μούρη, ψώνιο, παπάτζα και σφαλιάρες στους ψηφοφόρους που ζητάνε και συγνώμη μετά..."

Yannis Kemmos Οι αρχιτεκτονικές δημιουργίες του Καλατράβα είναι σαν μία Μερσέντες, ή σαν ένα iPhone. Τα αγοράζεις και τα πληρώνεις ένα σκασμ...

Yannis Kemmos
Οι αρχιτεκτονικές δημιουργίες του Καλατράβα είναι σαν μία Μερσέντες, ή σαν ένα iPhone.
Τα αγοράζεις και τα πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά όχι γιατί κάνουν τη δουλειά τόσο πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα της κατηγορίας τους. Αλλά από ψώνιο. Για τη μόστρα. Για να πουλήσεις μούρη.
Και η αλήθεια είναι ότι με ένα Καλατράβα η Αθήνα πούλησε μούρη στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Όμως η Μερσέντες έχει ένα σέρβις ακριβό. Οπως ένα iPhone κοστίζει 1500€ και θέλει για αλλαγή οθόνης αλλά 600€.
Έτσι και οι δημιουργίες του Καλατράβα, όχι μόνο κοστίζουν ακριβά αλλά έχουν και ένα πρόγραμμα συντήρησης ιδιαίτερα απαιτητικό και ακριβό.
Και όταν αυτό είναι στην ευθύνη μιας χώρας που δεν μπορεί καν να συντηρήσει τη φαβή των διαγραμμίσεων στην άσφαλτο στους αυτοκινητόδρομους, καταλαβαίνουμε όλοι πως αυτό που ζούμε με το ΟΑΚΑ είναι απλά το αναμενόμενο.
Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτή τη χώρα που να αποκτήθηκε με σκοπό να συντηρηθεί για να συνεχίσει να λειτουργεί να πήγε καλά αυτό.
ΟΣΕ το είδαμε στα Τέμπη.
ΗΣΑΠ ελάτε στο σταθμό Ομόνοια να το δείτε.
Μετρό τα ίδια.
Κάμερες στους δρόμους τα ίδια.
Αυτοκινητόδρομοι τα ίδια.
Γέφυρα Σερβιών τα ίδια.
Και που είστε ακόμα με όσα έρχονται σε μια χώρα που οι υποδομές διαλύονται μέρα με τη μέρα.
Τα είδαμε τα χάλια με τις πλημμύρες.
Ούτε καν πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα που τα έχουμε χρυσοπληρώσει για να κάθονται σε ένα διάδρομο δεν μπορούμε να συντηρήσουμε. Μην κοιτάται που δεν τα πολυσυζητάνε. Περιμένουν τα ανταλλακτικά για πάντα παρκαρισμένα στους διαδρόμους μέχρι να τα πνίξει η επόμενη καταιγίδα.
Αυτοί είμαστε.
Μόνο μούρη, ψώνιο, αρχαίο πολιτισμό γιατί νέο δεν έχουμε, παπάτζα, σφαλιάρες στους ψηφοφόρους οι οποίοι ζητάνε και συγνώμη μετά, ξύλο δακρυγόνα, κλπ.
Το μότο της χώρας είναι «Πάμε και όπου βγει, απο τύχη ζούμε» και είναι πέρα για πέρα αντιπροσωπευτικό.
Ξύλο μέχρι να μάθουμε να ζητάμε όλοι συγνώμη από αυτούς που μας γ@μ@νε τη ζωή.

 http://www.press-gr.com/2023/10/blog-post_243.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .