Σάββατο, Οκτωβρίου 14

Συγκλονιστικός Έλον Μασκ: Παραθέτει την ιστορία του Λυκούργου της Σπάρτης, ως απάντηση στον πόλεμο

Με μία εκπληκτική ανάρτηση του, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, παραθέτει την ιστορία του Λυκούργου της Σπάρτης, προκειμένου να παραδειγματίσει, προφανώς τις εμπόλεμες πλευρές στο Ισραήλ, ώστε να επιλέξουν την συγχώρεση

από την εκδίκηση!

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης.

Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους που θα μεταμόρφωναν το κράτος στην μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία.

Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι. Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν.

Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άντρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του.

Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει. Τότε ο Λυκούργος πέθανε εκεί από την πείνα.

Ηθικό δίδαγμα:

Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους.

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .