Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σχετικά με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, για την ακρίβεια ότι «αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «επισήμως κυβέρνηση λαδεμπόρων».

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση γιατί έδειξε να μην κατανοεί τα προβλήματα επιβίωσης και διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει δηκτικά:

«Κι όμως, με την τιμή του λαδιού σε ύψη που φέρνουν απόγνωση στις οικογένειες, το είπε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή του συνέντευξη:

«Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό».

Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων».

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξη που έδωσε ο Κ.Μητσοτάκης για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας που γονατίζει τα νοικοκυριά η απάντηση ήταν καμία μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ενώ περιμένει να δει τι θα πουν οι πολυεθνικές!

«Είμαστε σε μία πιο δύσκολη φάση γιατί υπάρχει αύξηση τιμών, ωστόσο βλέπουμε την αρχή του τέλους όσον αφορά στον πληθωρισμό. Οι τιμές του λαδιού είναι παγκόσμιες. Η Ελλάδα εξάγει λάδι και αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι κέρδος για τον παραγωγό.

Η μείωση του ΦΠΑ έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Μίλησα με πολλούς ομολόγους και δεν έχει δουλέψει ούτε στην ΕΕ. Οι τιμές κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθούν. Όμως οι μόνιμες αυξήσεις μισθών ήρθαν για να μείνουν. Λειτουργία της αγοράς: Έχουμε βάλει πολύ μεγάλα πρόστιμα και θα συνεχίσουμε.

Θέλω να στείλω μήνυμα και στις πολυεθνικές και εάν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μία μπανανία πως μπορούν να πωλούν τα ίδια προϊόντα πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλες χώρες θα δείτε τι θα κάνουμε πολύ σύντομα.

Με ενδιαφέρει η πρόοδος στην οικονομία να έχει αντίκτυπο στον καθέναν. Ακρίβεια και στέγη είναι τα πιο σημαντικά θέματα.»