Πέμπτη, Οκτωβρίου 19

ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΤΑΝΕ!!! ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” ΣΤΑ ΚΥΤ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΡΙΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΟΣΜΟ – ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ηη

Κω, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη. Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί στις κλειστές δομές, το περιστατικό που καταγράφηκε στις 23:20 το βράδυ της Τρίτης στην κλειστή δομή της Σάμου.

Περίπου 700 άτομα, Άραβες διαφορετικών

εθνικοτήτων, κυρίως από Παλαιστίνη και Συρία, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την κεντρική πύλη της δομής, φωνάζοντας συνθήματα για ελευθερία της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ. Τέσσερις διμοιρίες Διαχείρισης Μετανάστευσης, εποχούμενες περιπολίες και πεζές περιπολίες του νησιού ανέκοψαν την κίνηση των συγκεντρωμένων να ανοίξουν τις πύλες της δομής προκειμένου να βγουν από αυτή, και τους οδήγησαν και πάλι στους οικίσκους. Την αστυνομική επιχείρηση αποκλιμάκωσης της τεταμένης κατάστασης συνέδραμε και drone, που έδινε εικόνα από αέρος στο κέντρο επιχειρήσεων.

 

Οι συλληφθέντες

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε επτά προσαγωγές, εκ των οποίων οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για τρία άτομα από την Παλαιστίνη και δύο από τη Συρία, οι οποίοι κατηγορούνται για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες, για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπάλληλων.

Οι πέντε συλληφθέντες πετούσαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων και προέτρεπαν τους υπόλοιπους μετανάστες να επιτεθούν εναντίον τους και να προκαλέσουν φθορές. Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν μετακινηθεί αστυνομικές διμοιρίες σε Κω, Λέρο, και Σάμο για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών ενώ οι δομές επιτηρούνται εναέρια, από drones της Αστυνομίας, που δίνουν απευθείας εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, και των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .