Σάββατο, Οκτωβρίου 14

Γερμανία: Καταρρέουν μισθοί και κατανάλωση – Η Ευρώπη οδηγείται στην φτώχεια


Η εγχώρια κατανάλωση συνεχίζει να μην δίνει ώθηση ανάπτυξης στην Γερμανία. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν πρόσφατα να δεχτούν σημαντικές απώλειες πραγματικών μισθών. Η χώρα διολισθαίνει καθημερινά στην αβεβαιότητα!

Το γερμανικό λιανικό εμπόριο στέλνει σαφώς αρνητικά οικονομικά μηνύματα. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, δεν υπήρχε ακόμη κανένα κίνητρο τόνωσης που να προέρχεται από το λιανικό εμπόριο. Οι πραγματικές πωλήσεις, ειδικά των τροφίμων, μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και μάλιστα μειώθηκαν κατά 2,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα πράγματα δείχνουν επίσης άσχημα για τις λιανικές πωλήσεις πέραν των τροφίμων. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι πωλήσεις εκτός τροφίμων μειώθηκαν κατά 2,2 τοις εκατό σε πραγματικούς όρους. Οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου και ταχυδρομικών παραγγελιών υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, στο μείον δύο τοις εκατό.

Αυτό δείχνει ότι η Γερμανία δεν θα ξεπεράσει την οικονομική της κρίση τόσο γρήγορα. Η πτώση των μισθών στην Bundesrepublik ευθύνεται πρωτίστως για την πτώση της κατανάλωσης. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν πρόσφατα να αποδεχτούν σημαντικές απώλειες πραγματικών μισθών. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι εργαζόμενοι κατάφεραν να επιτύχουν μια μικρή αύξηση 0,1 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προηγούμενα τρίμηνα, ο πληθωρισμός κατέστρεψε τις αυξήσεις των μισθών.

Με την κατάρρευση του γερμανικού επιχειρηματικού μοντέλου λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία και του σχετικού υψηλού ενεργειακού κόστους, οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες!!!
photo freepik


el.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .