Τετάρτη, Οκτωβρίου 11

Η κυβέρνηση παραδέχθηκε επισήμως ότι αφαίρεσε κρίσιμα για την Θεσσαλία αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης!Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραδέχτηκε επισήμως πως αφαίρεσε αντιπλημμυρικά έργα από την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης!
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του αναφέρει πως κυβέρνηση απάντησε σε κοινοβουλευτική του ερώτηση με την οποία επιβεβαιώνει το μεγάλο σκάνδαλο που κόστισε την καταστροφή της Θεσσαλίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι αφαίρεσε κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».


Και όλα αυτά, «την ώρα που η Θεσσαλία για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις 20 ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών και οι πολίτες ψάχνουν απεγνωσμένα τη στήριξη της Πολιτείας».

Ειδικότερα, απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (11/9/2023), με θέμα:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα για την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», τονίζει ότι το ΥΠΟΙΚ «παραλείποντας για ακόμα μία φορά κρίσιμα στοιχεία (λίστα ονοματισμένων έργων με τους προϋπολογισμούς τους), επιβεβαιώνει δυστυχώς πλήρως τα δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος».

Δηλαδή, συνεχίζει ο κ.Χαρίτσης, «ομολογεί ότι από το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που έχει υποβληθεί για έγκριση στην Κομισιόν, έχουν αφαιρεθεί μεταξύ άλλων κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα».

Προσθέτει πως «για να δικαιολογήσει μάλιστα τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση επικαλείται τις χρονοβόρες διαδικασίες των απαλλοτριώσεων».

Σημειώνει ότι «αυτό συμβαίνει παρότι οι υπουργοί της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά, ή θα έπρεπε πάντως να γνωρίζουν, ότι οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των απαλλοτριώσεων είναι γνωστά και λαμβάνονται εξαρχής υπόψη σε έναν στοιχειωδώς σοβαρό σχεδιασμό».

Ακόμη ο Α.Χαρίτσης σχολιάζει ότι η κυβέρνηση «σπεύδει να μας διαβεβαιώσει ότι τα έργα αυτά ‘θα υλοποιηθούν’», όμως -σχολιάζει- «πότε θα υλοποιηθούν, πώς θα υλοποιηθούν, από που θα χρηματοδοτηθούν, είναι μάλλον περιττές λεπτομέρειες για τις οποίες δεν χρειάζεται να μας ενημερώσει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ «καθησύχαζε τους πολίτες των πληγεισών περιοχών για άμεσα μέτρα αποκατάστασης με τη βοήθεια της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», ‘τα συμπεράσματα από την απάντηση στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση, όμως, επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο».

Προσθέτει ότι «δυστυχώς επιβεβαιώνονται κάθε μέρα» οι ανησυχίες που έχει επανειλημμένα εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «με τους χειρισμούς και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη κινδυνεύουμε να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία αποτελεσματικής αξιοποίησης των πολύτιμων πόρων του Ταμείου».

«Όπως επιβεβαιώνεται και η διαχειριστική ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης που αδυνατώντας να αντιμετωπίσει επί της ουσίας τα προβλήματα, επιδίδεται στην επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών», αναφέρει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .