Την πρότασή του για κοινή κάθοδο ως ενιαίο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Μία αναφορά που δεν έγινε τυχαία, καθώς οι μεγάλες ήττες της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Θεσσαλίας,

οφείλονται στην σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και στην στήριξη που πρόσφεραν στους αντιπάλους του Κ.Μπακογιάννη, Κ.Ζέρβα και Κ.Αγοραστού.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός μίλησε και για ένα μεγάλο κοινό συνέδριο των δύο κομμάτων!

Συγκεκριμένα σε ερώτηση ποιος θα ηγείται της συνεργασίας, είπε «όποιον επιλέξει ένα μεγάλο, πλατύ συνέδριο».

«Πρέπει θεσμικά και συγκροτημένα και συντεταγμένα, να ξεκινήσουν τα δύο κόμματα έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους, να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν τη συμπόρευση και τη συνεργασία» ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου.

«Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές πως το «πείραμα» της κοινής υποστήριξης ήταν επιτυχημένο και μάλιστα απέδωσε «τρία στα τρία»: Κερδήθηκαν οι δύο μεγαλύτεροι δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας (στις άλλες περιφέρειες που χάθηκαν για την ΝΔ, αυτό έγινε από «γαλάζιους αντάρτες»).

Η πρώτη «ρωγμή» που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ, αναφερόμενος στις χθεσινές ήττες των υποψηφίων της, μπορεί να εξελιχθεί σε μία μεγάλη «τρύπα».

Ο πρώην υπουργός είχε προτείνει για πρώτη φορά την «ενοποίηση» των δύο κομμάτων για να αντιμετωπίσουν από κοινού τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη και να έχουν κοινή κάθοδο στις επόμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές κατά την διάρκεια συνέντευξης, πριν από λίγες ημέρες.