Δευτέρα, Οκτωβρίου 16

Τι συμβαίνει στη ΝΔ: Πανηγύριζε χθες ο Σαμαράς, ομολογία ήττας από Μητσοτάκη (video)

Μια μεγάλη αντίφαση ή ένα μεγάλο χάσμα φανερώνουν οι «ανταγωνιστικές» δηλώσεις Σαμαρά και Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Δύο διαφορετικοί κόσμοι φαίνεται πως ενυπάρχουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν ήταν μυστικό, αλλά αποτυπώθηκε με μεγάλη ευκρίνεια στις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συγκρίνοντας το ύφος και το περιεχόμενο των δύο δηλώσεων εύκολα γίνεται αντιληπτό πως ο  νυν πρωθυπουργός πήρε βαριά το χθεσινό πολιτικό στραπάτσο που υπέστη η παράταξή του, σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό που έκανε αποτίμηση του αποτελέσματος σε εντελώς πανηγυρικό κλίμα.

Ή να το πούμε πιο απλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε μια βαριά ήττα και… το ομολόγησε, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είδε νίκη και πιθανά δυναμικό comeback του στην πολιτική σκηνή.

 

«Σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την ΝΔ», η πιο χαρακτηριστική φράση Μητσοτάκη… «η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε, η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις», στον αντίποδα η πιο αξιοσημείωτη αναφορά Σαμαρά.

Αναλυτικά η δήλωση Μητσοτάκη

 

«Έχουμε στηρίξει ουσιαστικά την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και προσμένουμε σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλους τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους. Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα αυτής της Κυριακής σίγουρα δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για την ΝΔ.

Θέλω να θυμίσω όμως ότι τα πολιτικά συμπεράσματα ως προς την κατανομή των δυνάμεων των κομμάτων ουσιαστικά βγήκαν την προηγούμενη Κυριακή. Είναι σαφές ότι υπήρξε μια αντισυσπείρωση πολλών δυνάμεων απέναντι σε υποψηφίους της ΝΔ. Στο κάτω κάτω η ΝΔ πήρε 41% και όχι 51% και προφανώς το βήμα αυτό για πολλούς υποψηφίους που στηρίχθηκαν από την ΝΔ από το 41% στο 51% δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο.Επίσης θέλω να επισημάνω ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλή η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Από εκεί και πέρα ως προς τα πολιτικά μηνύματα ένα θα πω μόνο. Η κυβέρνηση οφείλει να πορεύεται με τα πόδια καλά γειωμένα στη γη. Να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα ανά πάσα στιγμή και να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιώνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με έμφαση στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα..

Στο πολιτικό πρόταγμα για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν βγάζοντας ενδεχομένως συμπεράσματα τα οποία δεν αντιστοιχούν στις πραγματικές πολιτικές ισορροπίες να θυμίσω ότι είχαμε εθνικές εκλογές πριν από 3 μήνες στις οποίες κατεγράφη με απόλυτη σαφήνεια η δύναμη των κομμάτων.

Εύχομαι και πάλι καλή αρχή σε όλους τους νέους εκλεγμένους τοπικούς άρχοντες και όπως είπα η κυβέρνηση είναι εδώ για να συνεργαστεί μαζί τους».

«Η Πελοπόννησος σήμερα μίλησε, η Πελοπόννησος σήμερα νίκησε, η Πελοπόννησος σήμερα έδωσε απαντήσεις, η Πελοπόννησος σήμερα αποφάσισε να πάει μπροστά με το Δημήτρη Πτωχό Περιφερειάρχη», από την άλλη ήταν η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .