Τετάρτη, Νοεμβρίου 1

Ελευσίνα: 10 αμερικανικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν στην 112 πτέρυγα μάχης

ΣΧΟΛΙΟ: Ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν ενεπλάκει σε πόλεμο ήταν ο Τραμπ, γι αυτό και οι κυβερνώντες της γης δεν τον θέλουν!

c-130

Συνωστισμός αμερικανικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 26.10 στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου προσγειώθηκαν δέκα από αυτά.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες,

οι Αμερικανοί ζήτησαν ένα ακόμη αεροδρόμιο, πέρα απ’ αυτό που διατηρούν στη Βάση τους στη Σούδα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες ανεφοδιασμού σε υλικό και άνδρες για τις δυνάμεις που ήδη έχουν αναπτύξει στην περιοχή.

Για το σκοπό αυτό ενεργοποιήθηκε ο όρος της νέας Συμφωνίας Ελληνοαμερικανικής Στρατηγικής Συνεργασίας (που διαπραγματεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησής του και υπέγραψε η ΝΔ δυο μήνες μόλις μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2019). Σύμφωνα με τις «πρόνοιες» της εν λόγω Συμφωνίας η Ελλάδα έχει αποδεχτεί την ικανοποίηση μελλοντικών αμερικανικών αιτημάτων για χρησιμοποίηση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων όποτε το απαιτήσουν οι αμερικανικές ανάγκες σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Ποιον ρόλο μπορεί να παίξει η 112 Πτέρυγα Μάχης στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς;
Η απόφαση για την 112 πτέρυγα μάχης Ελευσίνα πάρθηκε καθώς η αμερικανική βάση στη Σούδα όπου υπάρχουν 25 μεταγωγικά αεροσκάφη και ιπτάμενα ραντάρ λόγω των τελευταίων γεγονότων, είναι «πλήρης».

Ως συνέπεια, η Ουάσινγκτον ζητά να της παράσχει η Αθήνα ακόμη ένα αεροδρόμιο κι έτσι επιλέχθηκε η 112 πτέρυγα μάχης της Ελευσίνας που έχει τις υποδομές να φιλοξενήσει μεταγωγικά αεροσκάφη και όχι μαχητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη Αμερικανοί αξιωματικοί από τη Γερμανία έχουν έρθει στην Ελευσίνα και έχουν επιθερωρησει τις εγκαταστάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανοί πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πέραν της Σούδας και την Ελευσίνα
Πάντως η EUCOM, οι αμερικανικές δυνάμεις που έχουν έδρα της Ευρώπη, δεν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν πέραν της Σούδας και την Ελευσίνα.

Ιδιαίτερα τα πληρώματα των μεταφορικών αεροσκαφών, τα τελευταία χρόνια έχουν ένα διαρκές «πάρε- δώσε» με τις ελληνικές δυνάμεις μέσω των διμερών εκπαιδεύσεων.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ασκήσεις που μετασταθμεύουν αμερικανικά C-130 στην 112 Πτέρυγα Μάχης, είναι η επονομαζόμενη «Κλεμμένος Κέρβερος», κατά την οποία εκτός από τους SOF των δυο χωρών, τα πληρώματα των αεροσκαφών έχουν την ευκαιρία και για την δική τους εκπαίδευση σε πολλά σενάρια που αφορούν την μεταφορά δυνάμεων σ’ ένα «εχθρικό» περιβάλλον.

Τα «τύμπανα πολέμου» όμως που δεν έχουν σταματήσει να δίνουν έναν επικίνδυνο ρυθμόστη Μ. Ανατολή έχουν υποχρεώσει τους Αμερικανούς να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Και να μεταφέρουν δυνάμεις τόσο κοντά στο πεδίο, όπως έχουν κάνει με τα αεροπλανοφόρα και τις ισχυρές μονάδες επιφανείας, όσο και περιφερειακά της Μεσογείου.

Ο λόγος που ζητήθηκε η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα
Τις τελευταίες ώρες εκείνο το οποίο γίνεται γνωστό είναι πως η Σούδα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή εγρήγορση, αλλά οι ανάγκες των Αμερικανών αυξάνονται διαρκώς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Αθήνα να τείνει χείρα βοηθείας με την εξυπηρέτηση των αναγκών που υπάρχουν μέσω της 112 αεροπορικής βάσης.

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται βέβαιο ότι αμερικανικά C-130J, σαν αυτά που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους η πολεμική αεροπορία, αλλά και θηριώδη C-17, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών, θα μετασταθμεύσουν στην Ελευσίνα.

Βεβαίως οι δυνάμεις των Αμερικανών που έχουν έδρα την Ευρώπη, πέραν των μέσων διαθέτουν και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων ή όπως και marines.

Ανάμεσα στις δυνάμεις που θα μετακινηθούν μήπως θα είναι και τέτοιες μονάδες που ετοιμάζονται για ένα ενδεχόμενο βήμα των ΗΠΑ;

Αυτό σημαίνει ότι κάποιες εκατοντάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της USAFE θα βρεθούν στην Αττική και θα πρέπει να διαμείνουν σε καταλύματα σε κοντινή απόσταση καθώς η ίδια η βάση θεωρείται δύσκολο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν αναπτυχθεί εντός του συρματοπλέγματος στρατιωτικός καταυλισμός και κινητό κέντρο επιχειρήσεων των Αμερικανών.

Η Ουάσιγκτον πάντως ενώ διαθέτει δυνάμεις της σε πιο κοντινές περιοχές, καταγράφοντας και αναλύοντας τις επιθέσεις που έχει δεχτεί σε Συρία και Ιορδανία, προτιμά την ενίσχυσή της για τη Μ. Ανατολή να την κρατήσει σε ασφαλείς αποστάσεις.

Άλλωστε από τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της Δύσης δεν λείπει η εξίσωση της εμπλοκής του Ιράν, εφόσον εκδηλωθεί η χερσαία επίθεση.

Και οι Αμερικανοί γνωρίζουν καλά ότι η Τεχεράνη, που απείλησε ανοιχτά το Τελ Αβίβ και την Δύση, διαθέτει ίσως το μεγαλύτερο σε ποικιλομορφία οπλοστάσιο στη Μ. Ανατολή με χιλιάδες βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και κρουζ. Κάποιοι εξ αυτών στέκονται ικανοί για πλήγματα από το Ισραήλ ως τη νοτιοανατολική Ευρώπη..

Αυξημένα μέτρα σε στρατιωτικές μονάδες
Την ίδια ώρα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από στρατιωτικές μονάδες και χώρους, υπό τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων από ξένες ή εγχώριες οργανώσεις.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» έχει μπει το στρατόπεδο «Νταλίπη» στη Θεσσαλονίκη.

ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι για «αόρατους» τζιχαντιστές
Ένας από τους ευάλωτους στόχους είναι και οι εκκλησίες και γενικότερα οι θρησκευτικοί χώροι με τις Αρχές να παίρνουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ειδικότερα μετά το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο πρόγραμμα προστασίας συμμετέχει η Μητρόπολη από την περιοχή της Ηπείρου και εβραϊκές κοινότητες του εξωτερικού σε περίπτωση εισβολής ενόπλου. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τοποθέτηση καμερών και ασκήσεις με τη συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ και άλλων φορέων.

Φόβοι για είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα
Συνεχίζονται παράλληλα οι έλεγχοι στα σύνορα και επαναξιολογούνται τα εγχειρίδια εντοπισμού Ισλαμιστών.

Στα κριτίρια εξετάζονται τι δρομολόγιο ακολούθησαν οι εξτρεμιστές, άραγε προσπάθησαν να παραπλανήσουν ή έχουν στα κινητά τους σκηνές πολέμου ή ύποπτα λογισμικά για να διαγράψουν τα ίχνη τους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί αν υπάρξει κάποιο σχέδιο εισόδου στη χώρα μας ατόμων τα οποία μπορεί να προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .