Σάββατο, Νοεμβρίου 18

Η ληστεία συνεχίζεται: Αρπάζουν 10 ευρω και επιστρέφουν 2 ευρω σε κάποιους ως ελεημοσύνη


Του Βασίλη Βιλιάρδου

«Πώς μοιράζονται 352 εκ. € σε 2,3 εκατομμύρια πολίτες. Επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,1%, δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης».

Δεν καταλαβαίνω πώς ανέχονται οι Πολίτες να τους «κλέβουν» 10 € και να επιστρέφουν 2 € σε κάποιους ως ελεημοσύνη – 2 € εφάπαξ που δεν μετρούν ούτε καν στις συντάξεις τους!

Να τους «κλέβουν» μέσω της διατήρησης των ίδιων φορολογικών συντελεστών στις αυξημένες τιμές, του αυξημένου ΕΝΦΙΑ με τη βοήθεια της ανόδου των αντικειμενικών αξιών, των νέων τεκμηρίων κέρδους (!) στους ελεύθερους επαγγελματίες κοκ.

IMG 7019

Η ληστεία των Ελλήνων πάντως έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα – από το κράτος, από τις εταιρίες ενέργειας, από τα Σουπερμάρκετ, από τις τράπεζες, από τους πάντες. Με τον επίσημο πληθωρισμό δε στο 13,25% τον Οκτώβριο του 2023 σε σχέση με το 2021, ενώ για τα τρόφιμα στο 27%, η αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων των Πολιτών έχει μειωθεί ήδη από 11% έως 25%.

Ισοδυναμεί στην ουσία με μία αντίστοιχη πληθωριστική μείωση των εισοδημάτων, όπως ακριβώς ήταν η ονομαστική με τα μνημόνια – ενώ πρόκειται για μία αντίληψη που προέρχεται από την πολιτική των μνημονίων, σύμφωνα με την οποία μόνο οι εργαζόμενοι πρέπει να επιβαρύνονται με μειώσεις, ενώ όλοι οι άλλοι μπορούν να αυξάνουν τις τιμές τους. Δυστυχώς η κυβέρνηση βρίσκει και τα κάνει – αφού δεν διαμαρτύρεται ενεργητικά κανένας.

 

facebook sharing buttonhttps://www.olympia.gr/1570736/apopsi/i-listeia-synechizetai-arpazoyn-10-eyro-kai-epistrefoyn-2-eyro-se-kapoioys-os-eleimosyni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .