Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

«Ζαλίζουν» ήδη οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα 1,5 μήνα πριν από τα Χριστούγεννα

a-138

Τι και αν είμαστε 1,5 μήνα πριν τα Χριστούγεννα, ορισμένα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι έχουν ήδη διαθέσιμα τα κλασικά γλυκά των εορτών, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πρώτες…

αναγνωριστικές επισκέψεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, οι τιμές τους είναι ήδη αρκετά αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι -αναμενόμενα- η ζήτηση είναι ακόμη εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως, όσο θα πλησιάζουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, και όσο περισσότερο οι καταναλωτές θα σπεύδουν μαζικά να τα προμηθευτούν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι αυξήσεις στις τιμές τους.

Γνωστό ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε ήδη τους πρώτους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, παρότι ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα. Στο εν λόγω κατάστημα, οι κουραμπιέδες αμυγδάλου κοστίζουν 17.90 ευρώ το κιλό, τα μελομακάρονα 16.40 ευρώ το κιλό και τα μελομακάρονα με σοκολάτα 17.90 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστείων Νομού Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος, τόνισε πως αναμένεται μικρή αύξηση συγκριτικά με τις περσινές τιμές στα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων.

«Οι τιμές πάντα διαμορφώνονται μέσα από ένα πρίσμα πολλών παραγόντων. Έχει να κάνει με το κόστος των πρώτων υλών ανάλογα με τη συνταγή του καθένα, με την τοποθεσία του κάθε καταστήματος και με το ενοίκιο. Επίσης το κόστος της ενέργειας θα μας απασχολήσει όλους. Ακόμα όμως δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στα ζαχαροπλαστεία. Θεωρούμε ότι οι τιμές φέτος δεν θα έχουν ιδιαίτερη αύξηση συγκριτικά με πέρυσι. Θεωρούμε πως θα δούμε μια αύξηση τιμής από 2-5% λόγω του ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουμε περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό των καταναλωτών μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα με καλή σχέση ποιότητας και τιμής», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται πως πέρυσι τα μελομακάρονα κόστιζαν από 12 μέχρι 16 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες από 13 μέχρι 18 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .