Τρίτη, Νοεμβρίου 7

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων τα πλούτη του ζεύγους γκραμπόφσκυ! Και ο Έλληνας με 700 ευρώ το μήνα. Πότε θα σηκωθείς από τον καναπέ σου να ενωθείς μαζί μας και να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω;


Σταύρος Βιτάλης

Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων τα πλούτη του ζεύγους γκραμπόφσκυ! Και ο Έλληνας με 700 ευρώ το μήνα. Πότε θα σηκωθείς από τον καναπέ σου να ενωθείς μαζί μας και να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω;
Δείτε το "πόθεν έσχες" του ζεύγους:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε έσοδα 1,5 εκατ. ευρώ από πώληση ακινήτου στη Γλυφάδα, ενώ οι οικονογενειακές καταθέσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε εισοδήματα 1,5 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτου, 3.692 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, 12.710 ευρώ από ακίνητα, 19,11 ευρώ από τόκους, ενώ 69.836 ευρώ ήταν το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης.
Η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δήλωσε 173.823,17 ευρώ από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, 34.000 ευρώ από ακίνητα και 141.176,83 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων.
Στο χαρτοφυλάκιό του, ο πρωθυπουργός δήλωσε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην BNP PARIBAS, τα οποία αποτιμήθηκαν σε 24.543 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δήλωσε ότι μισθώνει τρεις τραπεζικές θυρίδες.
Ως προς τις τραπεζικές καταθέσεις, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε καταθέσεις ύψους 1.291.050,6 ευρώ και 87 δολαρίων σε ελληνικές τράπεζες. Η Μ.Γκραμπόφσκι δήλωσε 177.305,43 δολάρια και 17.084 ευρώ σε γαλλική τράπεζα, 546.727 ευρώ σε ελβετική τράπεζα . Σε ελληνικές τράπεζες δήλωσε 3.011 ευρώ και 407 δολάρια.
Συνολικά περιλαμβάνουν στην κοινή τους δήλωση 33 ακίνητα, με τις εντυπώσεις να κλέβει η πώληση ακινήτου στη Γλυφάδα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η μονοκατοικία της συζύγου του στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σημειώνεται ότι εισόδημα ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ όσο δηλαδή και του κ. Μητσοτάκη από τη συγκεκριμένη πώληση δηλώνει και η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη. Κατά τα λοιπά η ακίνητη περιουσία δεν παρουσιάζει άλλες αλλαγές. Μεταξύ των ακινήτων βοσκοτόπια και αγροκτήματα στην Κρήτη , ακίνητα σε Αττική και Κυκλάδες αλλά και μια μονοκατοικία της Μ.Γκραμπόφσκι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον, στη δήλωση περιλαμβάνεται και η εταιρία στην οποία μετέχει η Μ. Γκραμπόφσκι, MGPG. Πρόκειται για την ΙΚΕ – μέτοχο της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων SCI Personal Ventures.
Η επίμαχη γαλλική εταιρεία, η οποία επίσης είχε σαν μοναδικούς εταίρους τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τον αδελφό της, ήταν η ιδιοκτήτρια του περίφημου σπιτιού του Βολταίρου.
Επιπλέον, ο Κ.Μητσοτάκης δηλώνει τη συμμετοχή του στην εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων», ενώ σε σχέση με τον δανεισμό τους, ο Κ.Μητσοτάκης δηλώνει οφειλή ύψους 150.000 ευρώ στην αδελφή του Αλεξάνδρα και 14.796 ευρώ σε πιστωτική.
Η σύζυγός του δηλώνει δάνεια ύψους 36.662 ευρώ από καταναλωτικό δάνειο, 826.169 ευρώ από δάνειο που αφορά το 1/3 δανείου με άλλους δύο συνοφειλέτες και οφειλή σε πιστωτική δηλώνει ύψους 10.014,08 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .