Τετάρτη, Νοεμβρίου 1

Ιταλία: 75χρονη έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

lazΥ

Είχε κουραστεί να συντηρεί τους δύο άνδρες ηλικίας 40 και 42 ετών

Δραστικά μέτρα για να φύγουν επιτέλους οι γιοι της από το σπίτι πήρε μια Ιταλίδα που έφτασε στα δικαστήρια για να αναγκάσει τους γιους της να φύγουν

από το σπίτι.

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία, είχε κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Η μητέρα, προσθέτει ο Guardian, ήταν ενοχλημένη που οι γιοι της δεν συνεισέφεραν καθόλου στα έξοδα ή στις δουλειές του σπιτιού.

Για αυτό και τους πήγε στα δικαστήρια όπου βρήκε το δίκιο της καθώς το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή έξωσης κατά των γιων της.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο γονέας να τρέφει δύο παιδιά που έχουν πια μεγαλώσει. Έτσι και οι δύο έχουν προθεσμία ως τις 18 Δεκεμβρίου να φύγουν από το σπίτι.

Σχεδόν το 70% των ατόμων στην Ιταλία ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Στους άνδρες το ποσοστό είναι 72,6% και στις γυναίκες το 66%. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν δουλειά (38,2%) αλλά μεγάλα είναι τα ποσοστά των φοιτητών και των ανέργων.

Στην Ιταλία ανέκαθεν ζούσαν πολλές γενιές στο ίδιο σπίτι, αλλά πλέον η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά των νέων που ακόμη ζουν με τους γονείς τους. Πολλοί τους λένε bamboccioni («μεγάλα μωρά»), ένας όρος που χρησιμοποίησε πολιτικός το 2007 για να χλευάσει τους ενήλικες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .