Σάββατο, Νοεμβρίου 25

Οι συνήθειες που διαλύουν την ψυχική σου υγεία! (BINTEO)

B2

Εκτός από τα social media, υπάρχουν κι άλλα πραγματάκια που κάνεις καθημερινά και πρέπει να τα σταματήσεις.

Έχουμε περάσει πολλά. Από την καραντίνα μέχρι την κρίση, η ψυχική μας υγεία έχει περάσει

δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα έχουμε καθημερινές συνήθειες που τις ακολουθούμε ευλαβικά κι εκείνες ευλαβικά μάς οδηγούν στην καταστροφή. Παρακάτω συλλέξαμε εκείνα που κάνεις καθημερινά και διαλύουν την ψυχική σου υγεία.

Είναι αναγκαίο κακό για όλους. Οκ περνάμε καλά αλλά κάπου θέλει μέτρο. Σύμφωνα με έρευνες, το να περνάς πολλές ώρες στο διαδίκτυο και τα social media, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις κατάθλιψη.

Τα υλικά αγαθά ποτέ δε θα σε ικανοποιήσουν

Ζούμε σε Καπιταλισμό οπότε η διαφήμιση παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση. Βομβαρδισμός από πράγματα που θεωρητικά έχουμε ανάγκη, όπως υπολογιστές, νέα smartphones, ρούχα και οτιδήποτε άλλο που υπόσχεται να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Ωστόσο τα υλικά αγαθά δε θα κορέσουν ποτέ τη δίψα σου και το σημαντικό βρίσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις.

Κουράζει το σώμα και το μυαλό σου
Το μυαλό και το σώμα μας χρειάζονται ξεκούραση. Χρειάζονται ησυχία και το να βρίσκεσαι συνέχεια σε υπερκινητικότητα θα καταστρέψει την ψυχολογία σου. Οι άνθρωποι που δεν ξεκουράζονται καθόλου, πνίγονται μες στο στρες, κυριεύονται από το άγχος και εμφανίζουν μεγάλα προβλήματα σε σώμα και ψυχή.

Είσαι εσωστρεφής
Το να μη μιλάς αρκετά και να μη μοιράζεσαι πράγματα μπορούν να σε διαλύσουν σταδιακά. Η πλειοψηφία των γυναικών πηγαίνει σε ψυχολόγο, ανοίγεται και αυτό τις βοηθάει, σε αντίθεση με τους άνδρες που το θεωρούμε ακόμα ταμπού. Μπορεί η έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων να μην είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους, όμως το να ξέρεις πότε πρέπει να ζητήσεις βοήθεια και να το κάνεις μπορεί να φανεί αρκετά ωφέλιμο σε κάθε επίπεδο.

Κυνηγάς την τελειότητα
Το να αναζητάς την βελτίωση του εαυτού σου είναι κάτι σημαντικό και ωφέλιμο. Ωστόσο το να ψάχνεις την τελειότητα, τότε είναι ένα κυνηγητό που θα σε διαλύσει ψυχικά. Οι υψηλές προσδοκίες μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε μειωμένη αίσθηση ικανοποίησης, παγιδεύοντας μας σε έναν φαύλο κύκλο ανικανοποίητου κυνηγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .