Δευτέρα, Νοεμβρίου 27

Χρυσός: Ενισχύεται η λάμψη του καθώς οι αγορές αναζητούν και πάλι ασφαλές καταφύγιο

 Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,0952 δολάρια

Χρυσός

Επάνω από τα 2 χιλιάδες δολάρια η ουγγιά και σε υψηλό έξι μηνών «πέταξαν» οι τιμές του χρυσού, που είναι πλέον μια ισχυρή επιλογή, καθώς τα επιτόκια «εμφανίζουν κόπωση» και σίγουρα δεν πρόκειται να αυξάνονται με τους ίδιους

ρυθμούς.
Οι τιμές spot αυξήθηκαν στα 2.009 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας έστω για λίγο σε υψηλό έξι μηνών, στα 2.017,82 δολάρια/ουγγιά.

Σύμφωνα με την Telegraph, αυτό συμβαίνει καθώς οι αγορές χρήματος αναμένουν πως τα επιτόκια δεν θα κινηθούν υψηλότερα, κυρίως, στις ΗΠΑ, όπου η Fed έχει φθάσει το κόστος δανεισμού στο εύρος μεταξύ 5,25%-5,5%.

Πιστεύουν επίσης ότι τα επιτόκια δε θα κινηθούν υψηλότερα από το 5,25% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 4% στην Ευρωζώνη.

Η άνοδος του χρυσού έρχεται καθώς το δολάριο έχει αποδυναμωθεί, στρέφοντας τους επενδυτές προς ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που θα διατηρήσουν την αξία τους.

Κερδισμένο το ευρώ από την αποδυνάμωση του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,11% και διαμορφώνεται στα 1,0952 δολάρια.

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,1600 γεν, στο 0,8677 με τη στερλίνα και στο 0,9639 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,25% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 149,0310 γεν.

0,06% και διαμορφώνεται στα 1,2617 δολάρια.
 
 https://www.zougla.gr/money/agores/chrysos-enischyetai-i-lampsi-tou-kathos-oi-agores-anazitoun-kai-pali-asfales-katafygio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .