Πέμπτη, Νοεμβρίου 9

Η ''οικογένεια της μίζας-αρπαχτής''

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, γιά δημάρχους, περιφερειάρχες κ.ά., ο Γ. Πατούλης δεν έθεσε υποψηφιότητα γιά επανεκλογή στην Αττική. Και αυτό επειδή οι άνθρωποι του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'', δηλ. του πρωθυπουργού, με ένα sms που έγραφε ''εισαγγελέας'', τον έβαλαν άμεσα στο περιθώριο και ''εξαφανίστηκε''.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με την ελεγχόμενη ''Δικαιοσύνη'', τις παρακολουθήσεις, τα εξαγορασμένα ΜΜΕ και την θλιβερή, ανίκανη αντιπολίτευση, οι ''μίζες'' και οι ''αρπαχτές'' οργιάζουν.

Μην ξεχνάμε και τα ''αδιευκρίνιστα'' ποσά (καταθέσεις), Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, που κάθε άλλο παρά αδιευκρίνιστα ήταν, ως μίζες, άσχετα αν η εξευτελισμένη ελληνική ''δικαιοσύνη'' τους ''απάλλαξε'' (υπόθεση Novartis). Και αυτό, επειδή οι γραφικοί, άσχετοι ΣΥΡΙΖΑ-ίοι, ενώ υπήρχε σκάνδαλο, υπήρξαν ΜΙΖΕΣ, χειρίστηκαν άτσαλα, την υπόθεση.

Και ενώ η Ελλάδα έχει παράδοση σε μίζες -ειδικά από αγορές οπλικών συστημάτων- δεν λέγεται λέξη από την αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ούτε ζητούνται απαντήσεις στο ερώτημα αν υπήρξαν μίζες (Rafale, Belharra κ.ά.). Η εξήγηση απλή. Το ΠΑΣΟΚ ''βρωμάει'' σε ότι αφορά μίζες. Ερωτηματικά βάσιμα υπάρχουν και αν υπήρξαν μίζες σε ΣΥΡΙΖΑ, επί Τσίπρα-Καμμένου από την αναβάθμιση των F-16 και Οrion.

Ο ''νόμος της μαφίας, σιωπής'' σε εφαρμογή;;; Είναι και οι... παρακολουθήσεις πολιτικών και λοιπών από το ''καθεστώς Μητσοτάκη'', που έτσι αναγκάζονται να μην ομιλούν, να μην ελέγχουν. Είναι και τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, ''υπηρετικό προσωπικό Μητσοτάκη'', που δεν ερευνούν, αλλά καλύπτουν τις βρωμιές, ''γιά μιά χούφτα ευρώ''.

Η ''οικογένεια Μητσοτάκη'', έχει λαμπρή παράδοση από την εποχή του μακαρίτη, αρχαιοκάπηλου, αποστάτη και μεγάλου αρπακτικού, σε μίζες και ''δώρα'' για ''διευκολύνσεις'' σε επιχειρηματίες (π.χ. ιδιοκτήτης Aegean).

Η ''οκογένεια'' έχει τεράστια περιουσία. 'Οχι φυσικά από τους μισθούς από το κράτος. Κάθε ''διευκόλυνση'' σε επιχειρηματίες, έχει και το δώρο της στην ''οικογένεια''. Γιά την οικογένεια Μητοτάκη, αυτό είναι κανόνας, γιά 75 χρόνια.

''Είμαστε στην σωστή πλευρά'', μας λέγει ο πρωθυπουργός. Και σαν υπάκουο ''σκυλάκι'' λέει, με εντυπωσιακή και πρωτοφανή δουλοπρέπεια (ως o μόνος υποτακτικός 'Ελληνας πρωθυπουργός), ''ναι'' σε ότι του ζητούν, ΗΠΑ κ.ά. Στηρίζει και την γενοκτονία του Ισραήλ εις βάρος Παλαιστίνιων. Κάτι ξέρει γιά τον Κούλη και το ''λαμόγιο'', ο... Νετανιάχου, αφού αγοράστηκαν οπλικά συστήματα (και προγράμματα γιά παρακολουθήσεις-υποκλοπές), από το Ισραήλ.

Ο δουλοπρεπής, ξενόδουλος πρωθυπουργός, στέλνει και όπλα στον διεφθαρμένο Ζελένσκι, με εντολή ΗΠΑ, εις βάρος της άμυνας της Ελλάδας σε παραμεθόριες περιοχές, νησιά κ.ά. Υπάρχει και η αστεία περίπτωση, με την Ελλάδα να έχει στείλει αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot στην... Σαουδική Αραβία.

Και το αξιοσημείωτο είναι ότι, στο ''Μαξίμου'', υπάρχει ο ''υπουργός Παπασταύρου'', σε ρόλο ''τροχονόμου'', όπως λέγεται, γιά τις ''εισπράξεις'' και τα ''τυχερά'' της ''οικογένειας''.

Θα μπορούσε ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει ''όχι'' σε ότι -ακόμα και κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας- ζητούν από το ''προτεκτοράτο'' τους, οι ΗΠΑ;

Η απάντηση είναι ''όχι''. Επειδή, όπως με τον Πατούλη, αρκεί ένα... sms και στον πρωθυπουργεύοντα γόνο της ''οικογένειας διαχρονικών μιζοληπτών-αρπακτικών'', γιά να ''ηρεμήσει''. Απλά επειδή οι ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα οτιδήποτε φανερό ή κρυφό στην διακίνηση χρήματος στον πλανήτη. Και την ροή της... ''μίζας''. Και παρακολουθούν τις επικοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα ξόδεψε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη τεράστια ποσά γιά αεροσκάφη Rafale και φρεγάτες Belharra από την Γαλλία. Υπάρχει η ελληνική ''πατροπαράδοτη'' πρακτική γιά χοντρές μίζες από εξοπλιστικά. Είναι δυνατόν να μην ''έπεσε'' μίζα;;; Και που -λογικά- μπορεί να πήγε το μεγαλύτερο μέρος αυτής;;; Μα φυσικά στην ''οικογένεια''.

Είναι σε εξέλιξη και μιά άλλη μεγάλη ''μίζα''. Σχετίζεται με τα F-35 από ΗΠΑ. Που θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος της;;; Μα φυσικά στην ''οικογένεια''.

Υπάρχει και το ζήτημα ''μίζες εμβόλια'' (Μπουρλάς κλπ).

Με ελεγχόμενη την ''δικαιοσύνη'', διαλυμένη θλιβερή αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ ως ''υπηρετικό προσωπικό'', η ''οικογένεια'', ανενόχλητη, ανεξέλεγκτη ως ''καθεστώς'', ζει ημέρες ''δόξας και αρπαχτής''. Ας είναι καλά το ''σαρανταένα τα 'κατό''.

(Σημ.: 'Οσοι / όσες διαβάζετε αυτό το άρθρο, λέτε ''αποδείξεις υπάρχουν ή μόνο θεωρίες'';;; Το ''Κ'' έχει πιστοποιήσει γιά κοντά 30 χρόνια, ότι ΔΕΝ γράφει τίποτα στην τύχη ή άσκοπες θεωρίες. Απλά, αρχίζει το ''μαρτύριο της σταγόνας''. Τα καλά έρχονται. Και μιά υπόθεση-πρόβλεψη: Ο Κυρ. Μητσοτάκης ή θα καταλήξει στην φυλακή ή ''φυγάς'' εκτός Ελλάδας. Κρατήστε αυτήν την σημείωση).

''Κ'' - 6 Νοε. '23

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal

https://www.kalami.us/2023/ellada/mizes-family.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .