Σάββατο, Νοεμβρίου 25

ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ… ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΥΧΗ – ΗΣΑΠ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΩΤΑ, ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ! ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΣΧΟΛΙΟ: Και εμείς προσθέτουμε, στο τελευταίο ασανσέρ του Μετρό που βγαίνεις Ομόνοια το έχουν κάνει κανονικό ουρητήριο, δε μπορείς ούτε να περάσεις από εκει αυτό δεν το βλέπουν; Έχει συνεργείο καθαρισμού, και που είναι;; Μια βόλτα από εκεί και θα ντραπείς που είσαι Έλληνας!

ΗΣΑΠ

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης σε κεντρικούς σταθμούς του ηλεκτρικού: Σοβάδες που πέφτουν, ένας κουβάς κάτω από σημείο που στάζει νερό, σπασμένα φώτα, μουχλιασμένοι τοίχοι και ξεχαρβαλωμένα καλώδια πάνω από τα κεφάλια των επιβατών.

Αυτά αντικρίζουν καθημερινά πολίτες που χρησιμοποιούν τον ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, 

ενώ ανάλογες είναι οι εικόνες στον σταθμό της Αττικής, με διαλυμένες κολώνες και φθορές στις αποβάθρες, στη Βικτώρια όπου τα προβλήματα ξεκινούν από την είσοδο και στο Μοναστηράκι με τα στέγαστρα πάνω από τους επιβάτες όχι μόνο να δείχνουν, αλλά και να είναι ετοιμόρροπα όπως εξηγούν οι αρμόδιοι.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί, όπως φαίνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega, συμπληρώνουν οι μαρτυρίες επιβατών και εργαζομένων. «Η εικόνα είναι πάρα πολύ άσχημη, όχι μόνο σε αυτά που είδατε, αλλά και σε αυτά που δεν είδατε. Φαίνεται η εγκατάλειψη, όπως σας είπα δεν υπάρχει

προσωπικό για να τα επισκευάσει. Οι συνάδελφοι που δούλευαν έχουν πάρει σχεδόν όλοι σύνταξη» είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Οι φθορές στα φώτα και τον εξαερισμό έρχονται να κάνουν ακόμα χειρότερη την όλη κατάσταση, ενώ στην Ομόνοια υπάρχουν σημεία με σκουριά, σοβάδες που έχουν καταρρεύσει και καθημερινά επιστρατεύονται κουβάδες για σημεία όπου στάζει νερό, ακόμα και τις μέρες που δεν έχει βρέξει.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί του ΗΣΑΠ βάφτηκαν για τελευταία φορά λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Από τότε πέρασαν 19 χρόνια χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό.

«Η εικόνα εγκατάλειψης είναι σε όλους τους σταθμούς, όχι μόνο σε αυτούς τους τρεις που είναι υπόγειοι. Από το 2004 που έγινε η ανακαίνιση λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχει πέσει ένα κιλό μπογιά» λέει ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων της ΕΣΥ.

Εικόνες ντροπής σε σταθμούς του ΗΣΑΠ

«Χρειαζόμαστε άμεσα κόσμο και χρηματοδότηση» τόνισε ακόμα από πλευράς του ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Το απαρχαιωμένο δίκτυο καταρρέει και οι επιβάτες επισημαίνουν τα αυτονόητα, μέχρι στιγμής όμως δεν ιδρώνει κανένα αυτί και η εγκατάλειψη στον ηλεκτρικό συνεχίζεται, με τις εικόνες να προβληματίζουν και να αποτυπώνουν διαχρονικά μια σειρά από κινδύνους.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a0%ce%9f%ce%a5-%ce%96%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%95-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%96%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%95-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%a4%ce%a5%ce%a7%ce%97-%ce%97%ce%a3%ce%91%ce%a0-%ce%95/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .