Σάββατο, Νοεμβρίου 18

Ένας… Καρλομάγνος από τον Ψηλορείτη!

Ένας… Καρλομάγνος από τον Ψηλορείτη!

Του Κωνσταντίνου Σχοινά

Διαβάσαμε προσφάτως κάποια υπερβολικά εγκώμια για τον Κώστα Σημίτη. Σε κάποιο, πάλι, δημοσίευμα στην «Καθημερινή» ήταν καιρός να πάρουμε άλλη μία γεύση υπερβολής. Διαβάζουμε ότι «πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο όχι μόνο λόγω της μακράς θητείας

του στην Ευρωβουλή, από το 1994 έως το 2007, αλλά και λόγω του παρουσιαστικού του, που ουδόλως υποδηλώνει καταγωγή από τον ευρωπαϊκό Νότο. Κι όμως, μιλάμε για έναν βέρο Κρητικό».

Προσωπικά, παρόμοια φυσιογνωμία με τον κ. Χατζηδάκη έχω διακρίνει σε έναν μικρασιατικών ριζών μάστορα του παραδοσιακού πεϊνιρλί σε μεγάλη λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, σε έναν τεχνικό ανελκυστήρων με απώτερη καταγωγή από το χωριό μου και σε κάποιον γνωστό μου, δάσκαλο στο επάγγελμα, που έζησε ως τα 18 του σε έναν οικισμό του ν. Τρικάλων (με πληθυσμό 10 ανθρώπων) στις όχθες του Αχελώου.

Στην τελική, Ευρωπαίοι είμαστε όλοι (γεωγραφικά, έστω, σίγουρα), αλλά όταν προσπαθούν να ωραιοποιήσουν συλλήβδην την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάποιοι μπορούν να βλέπουν οράματα με Καρλομάγνους από τον Ψηλορείτη!

 https://www.antinews.gr/46103/kleidarotrupa/enas-karlomagnos-apo-ton-psiloreiti/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .