Δευτέρα, Νοεμβρίου 6

Πού πάμε; – Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ!

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου

Πού πάμε; – Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ!
Το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της χώρας, Abdelmadjid Tebboune, να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ και να βοηθήσει άμεσα τους Παλαιστίνιους.

Οι Αλγερινοί αν τελικά κηρύξουν τον πόλεμο

στο Ισραήλ (αν ο πρόεδρος κάνει δεκτή την εισήγηση του Κοινοβουλίου) θα προσδώσει δραματικές συνέπειες στο όλο σκηνικό καθώς θα είναι το πρώτο αραβικό κράτος που θα κηρύσσει τον πόλεμο στο Ισραήλ.

H Αλγερία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου μετά την Αίγυπτο και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Ρωσία.

Δύο ημέρες νωρίτερα, οι μαχητές Χούθι είχαν «κηρύξει τον πόλεμο» στο Ισραήλ. Να σημειώσουμε βέβαια το λάθος που κάνουν πολλά ελληνικά ΜΜΕ αναφορικά με την Υεμένη και τους Χούθι: Οι Χούθι δεν είναι η Υεμένη. Είναι σιιτικό φιλοϊρανικό ανταρτικό κίνημα που δεν έχει καταλάβει μέχρι στιγμής την εξουσία.

Η πρωτεύουσα Σανάα, ελέγχεται από την μέχρι σήμερα νόμιμη κυβέρνηση που είναι ελεγχόμενη από την Σαουδική Αραβία.

Αν είχε κηρύξει τον πόλεμο η Υεμένη, θα σήμαινε ουσιαστικά ότι και η Σαουδική Αραβία θα είχε κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει.

 pronews.gr στο Instagram

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η Αλγερία απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ισραήλ, αλλά η κήρυξη πολέμου σε κάθε περίπτωση έχει «βαριά» πολιτική σημασία…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-koinovoulio-tis-algerias-eksousiodotei-ton-polemo-na-emplakei-ston-polemo-sti-gaza/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .