Δευτέρα, Νοεμβρίου 20

Συναγερμός για θανατηφόρο κορονοϊό σε γάτες – Κύπρος και Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου

Μια νέα μορφή κορονοϊού, του νέου ιού FCoV-23, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες στην Ευρώπη. Ο θανατηφόρος και υψηλής με...

Μια νέα μορφή κορονοϊού, του νέου ιού FCoV-23, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες στην Ευρώπη. Ο θανατηφόρος και υψηλής μετάδοσης Covid προσβάλλει τις γάτες και γενικότερα τα αιλουροειδή.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, το πρόβλημα είναι οξυμένο στην Κύπρο, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ο ιός σκότωσε 8.500 γάτες. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, το πρώτο κρούσμα του FCoV-23 εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Η δρ. Christine Tait-Burkard, λοιμωξιολόγος επικεφαλής της ομάδας, επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα και ζήτησε να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος γατών και αιλουροειδών από τα κράτη που έχουν έξαρση του ιού. Ζήτησε να επιβληθεί απάγόρευση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Προς ώρας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι δεν σχετίζεται με την COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .