Παρασκευή, Νοεμβρίου 17

Καλλιεργητές δέκα λεπτά από την Ομόνοια

Είδαν και απόειδαν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, που διαθέτει μεγάλο δυναμικό καλλιεργητών, ιδιαίτερα στα πράσινα λαχανικά και στράφηκαν αποκλειστικά πλέον στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να πωλούν τα προϊόντα τους οι ίδιοι χωρίς μεσάζοντες.

    • Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Στην Αττική γη, συντελείται ένα μικρό θαύμα, καθώς στους κόλπους της, κρύβει μεγάλες γεωργικές καλλιέργειες, υπαίθριες και θερμοκήπια, που καλύπτουν σχεδόν στο 100% τη ζήτηση στο λεκανοπέδιο.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, στα 15 – 20 χιλιόμετρα από την πλατεία Ομόνοιας, υπάρχουν καλλιέργειες με φρέσκα λαχανικά άριστης ποιότητας. Ο Αγώνας των καλλιεργητών ωστόσο να παραμείνουν  στα χωράφια τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν στους καταναλωτές, δε βρίσκει σύμμαχο την πολιτεία, που δε βοηθά και δε συμβάλλει καθόλου, αφού οι παραγωγοί της Αττικής, δε δικαιούνται καν, τις επιδοτήσεις που παίρνουν οι συνάδελφοι τους, στην υπόλοιπη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .