Τετάρτη, Νοεμβρίου 8

Νέο χτύπημα: «Επανεξετάστε τις φοροαπαλλαγές, το κράτος θέλει έσοδα»

ΦΟΡΟΙ

Θέλουν εδώ και τώρα οικονομική αφαίμαξη!
Με τις αναταράξεις από το νέο φορολογικό που βάζει στο στόχαστρο την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών να μην έχουν σταματήσει, νέα οικονομική οδηγία-«βόμβα» έρχεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καθώς, όπως είπε, «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα.»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισ. ευρώ ενώ, όπως είπε, θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών και το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους.

Γιατί το ελληνικό κράτος «καίγεται» τόσο πολύ για έσοδα;; Δεν είμαστε τελικά τόσο…«άνετοι» δημοσιονομικά όσο λένε και ξαναλένε;

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν και σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή και φέρνουν ένα νομοσχέδιο που ωθεί τους αυτοαπασχολούμενους να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ παραπάνω σε φόρους ετησίως!!

Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας, ανέφερε πως παρατηρούνται καθυστερήσεις σε αρκετούς τομείς, όπως αυτός της απονομής της Δικαιοσύνης.

Συνέστησε δε τη συνέχιση της «ορθόδοξης δημοσιονομικής πολιτικής» προκειμένου ο Προϋπολογισμός να διπλασιάσει το 2024 το πρωτογενές του πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ.

 .makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .