Δευτέρα, Νοεμβρίου 6

Δεν πιάνονται οι Κινέζοι: Δείτε τί κάνουν σε όποιους παρκάρουν παράνομα και δεν πληρώνουν το πρόστιμο

Ο μοναδικός τρόπος των Κινέζων για να τιμωρούν όσους παρκάρουν παράνομα  

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, το παράνομο παρκάρισμα σπάνια τιμωρείται. Τί κι αν κάποιο διπλοπαρκαρισμένο δημιουργεί ουρά, τί κι αν κλείνει ράμπα αναπήρων, εάν δεν γίνει καταγγελία, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Στην Κίνα όμως, οι αρχές, όχι μόνο θέλουν να τιμωρήσουν όποιον παρκάρει όπου απαγορεύεται, αλλά θέλουν και να τον ντροπιάσουν, ώστε να μην το ξανακάνει.

Για αυτό το λόγο οι αρχές τοποθετούν μία μεγάλη βεντούζα σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου, συνήθως στην πόρτα του οδηγού.


Η βεντούζα αυτή συνδέεται με ένα καλώδιο το οποίο περνάει γύρω από τον καθρέφτη. Μέσα στη συσκευή βρίσκεται ένας χρονοδιακόπτης και ένα GPS και οι κάτοικοι μπορούν να την αφαιρέσουν μόνο όταν πληρώσουν πρόστιμο στάθμευσης. Ο χρονοδιακόπτης χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί πόσες ημέρες έχει τοποθετηθεί και το πρόστιμο αυξάνεται ανάλογα. Από την άλλη, η λειτουργία GPS υπάρχει για να εντοπίσουν τον παραβάτη οδηγό αν δεν πληρώσει το πρόστιμο.

Εννοείται ότι η βεντούζα έχει μεγαλύτερη σημασία από ένα απλό πρόστιμο στάθμευσης λόγω της κοινωνικής αμηχανίας που συνεπάγεται η οδήγηση με αυτήν κολλημένη στο αυτοκίνητο. Φυσικά αυτή η κίνηση «δουλεύει» σε μία περιοχή του κόσμου όπου ο λαός έχει ακόμα την αίσθηση της ντροπής.

 https://www.zougla.gr/automoto/den-pianontai-oi-kinezoi-deite-ti-kanoun-se-opoious-parkaroun-paranoma-kai-den-plironoun-to-prostimo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .