Κυριακή, Νοεμβρίου 19

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ! ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ κέντρο στη Βοστώνη ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού...

Με ειδική πτήση, μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγ...

Με ειδική πτήση, μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της αμαξοστοιχίας Intercity 57 της Hellenic Train που συγκρούστηκε στα Τέμπη, ο 21χρονος Γεράσιμος-Ιάσονας ταξιδεύει  για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα, με το onlarissa και την εφημερίδα «Ελευθερία», ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρέθηκε στη Λάρισα από το βράδυ της Παρασκευής για την  προετοιμασία του φοιτητή ώστε να  ταξιδέψει για τη Βοστώνη προκειμένου να νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο κέντρο.

Μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία τον Φεβρουάριο, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σχεδόν εννέα μήνες μετά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας.

Ο 21χρονος φοιτητής ταξίδευε με την μοιραία αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός επιβιβάστηκε από τον σταθμό της Λάρισας, με σκοπό να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Το «μαύρο» κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 57 που συγκρούστηκε με την εμπορική το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό.

Υπενθυμίζεται πως από το σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας από το οποίο οι τεχνικοί από την Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν την περασμένη άνοιξη δεν μπόρεσαν να εξάγουν κάποια στοιχεία καθώς και αυτό είχε υποστεί ζημιά μετά τη σύγκρουση.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, την ίδια στιγμή οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση σε μια προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα.

 http://www.press-gr.com/2023/11/blog-post_6782.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .