Δευτέρα, Νοεμβρίου 27

Ίσκιος ονείρου η ζωή __Μαρίζα Τσιτμή ---Εκδόσεις Οσελότος

Σήμερα βρέχει, μ' αρέσει η βροχή, ίσως γιατί η βροχή σβήνει πίσω της  ίχνη της περασμένης μου σελίδας των ανέμελων χρόνων μου, τα όσα όμορφα λόγια που κάποτε μου είπαν και είπα, λόγια που τότε αγάπησα , και που δεν θέλω να θυμάμαι αφού αυτοί που κάποτε μου τα είπαν έφυγαν!
Ίσως μια δυνατή βροχή να σβήσει εικόνες απ' τη μνήμη μου, που με βασανίζουν, ίσως.  Φοβάμαι ότι όσο περνούν τα χρόνια επιστρέφω ξένη στην ψυχή και τα συναισθήματα μου.

Έχω μέσα μου το φόβο του ανθρώπου που δημιουργεί, ο φόβος του συγγραφέα μπροστά στην λευκή σελίδα, ο πανικός του ζωγράφου όταν αντικρίζει τον άδειο καμβά, η ανύπαρκτη μελωδία του συνθέτη στο κενό πεντάγραμμο. Τραύματα  μνήμης και ψυχής σχισμένες σελίδες αλλοτινών χρόνων. Έχω την αίσθηση πως όλα έχουν αλλάξει, η αύρα του καλοκαιριού που δρόσιζε τα παιδικά μας πρόσωπα  όταν παίζαμε  κυνηγητό, δεν είναι πια η ίδια, στέρεψε κι αυτή, ακόμη κι η ματιά μας στον κόσμο άδειασε, ξεθώριασε...δεν έχει τα  φωτεινά χαρούμενα χρώματα ούτε οι γεύσεις και οι μυρωδιές των γιορτών που έρχονται έχουν καμιά σχέση μ' αυτές των παιδικών μας χρόνων 

 

Βλέπω την πόλη που μένω τελείως άχαρη, γκρίζα, κι εγώ εγκλωβισμένη  στην ψεύτικη βιτρίνα της, με τα θλιβερά φώτα της. Ο κόσμος απόμακρος πηγαινοέρχεται στους δρόμους ανέκφραστος με φευγάτο γυάλινο βλέμμα...κινούνται σαν καλοκουρδισμένα ρομποτάκια στην ταχύτητα που διέπει την εποχή μας..άχαρες εποχές, πέτρινα χρόνια ...και παράξενη σιωπή. Τούτη η σιωπή δεν αντέχεται , ασφυκτιώ  στο τσιμεντένιο κλουβί της ψυχής μου... Συνοδοιπόρος η μοναξιά στη λησμονιά του ανεκπλήρωτου ονείρου, ανάμεσα από ερείπια ψευδαισθήσεων ανήμπορη ψυχικά να αποδράσω από  έναν εικονικό κόσμο, αηδιασμένη από το στημένο παιχνίδι της ζωής με τους ακαταλαβίστικους ρόλους της, απορώντας για το ποιος κινεί τα νήματα στη σκηνή της ζωής, ποιος μας αναθέτει τους ρόλους μας, που ποτέ δεν θα μάθουμε. .Ερχόμαστε απ' το άγνωστο διεκπεραιώνοντας το ρόλο που μας έχει αναθέσει η μοίρα, και καταλήγουμε  ίσκιοι μέσα στην αιώνια σιωπή... 

 

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .