Σάββατο, Νοεμβρίου 4

Μετρό Αθήνας: Υποψήφιο καταφύγιο σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

φξγφξ

Το Μετρό, αναμένεται να αποτελέσει πολεμικό καταφύγιο για την Αθήνα, σε περίπτωση αεροπορικής επίθεσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε τρία χρόνια, κλιμάκια της Περιφέρειας αναζητούν, εντοπίζουν και αναφέρουν στην Πολιτική Άμυνα, τους

πιθανούς χώρους που μπορούν να λειτουργήσουν ως τόποι προστασίας αμάχων. Ένας τέτοιος χώρος είναι και το μετρό, για το οποίο είναι κοινή πεποίθηση πως μπορεί οι εγκαταστάσεις του να λειτουργήσουν ως τόπος καταφυγής για τους Αθηναίους.

Σε αρκετές πόλεις του κόσμου, που διαθέτουν Μετρό, αποτελεί βασικό καταφύγιο.

Όπως είπε  ο συνταγματάρχης Νικόλαος Παππάς, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Ιωάννης Κατσανεβάκης, τμηματάρχης της Ε’ Διεύθυνσης της Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την Αθήνα, η υπηρεσία πράγματι περιλαμβάνει το μετρό στον σχεδιασμό της.

Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό, οι πολίτες θα μπορούν να καταφύγουν και στις πλατφόρμες έκδοσης εισιτηρίων και στις αποβάθρες, αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να βρίσκονται στις μήκους πολλών χιλιομέτρων σήραγγες.

Αυτό που εκκρεμεί όμως είναι η νομοθετική παρέμβαση για τη ρύθμιση των ζητημάτων που απορρέουν από την πιθανή χρήση των εγκαταστάσεων του μετρό ως καταφυγίων.

Στην Αθήνα υπάρχουν ήδη 992 καταφύγια τα οποία υπολογίζεται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν από 280.000 έως 360.000 κατοίκους της πρωτεύουσας. Μάλιστα, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και πλήρη εξοπλισμό, δηλαδή ύδρευση, αποχέτευση εξαερισμό και ιατρείο.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .