Παρασκευή, Νοεμβρίου 10

Είχαν συρθεί στα δικαστήρια για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του Covid. Τώρα ζητούν 8,8 εκατ. ως αποζημίωση οι υγειονομικοί

Αποζημίωση ύψους 8,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικούν 176 υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά των 19 Συμβούλων της Επικρατείας, επειδή είχαν εκδώσει απορριπτική απόφαση στην προσφυγή τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Η αγωγή συζητήθηκε σε τεταμένο κλίμα με φωνές και διαμαρτυρίες από πλευράς των υγειονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε η απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρώην πρόεδρο Δημ. Σκαλτσούνη. Με αυτήν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας κατά πλειοψηφία είχαν απορρίψει αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.). Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν να εμβολιαστούν (εκτός από τους γιατρούς) θα έμπαιναν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Οι 19 ανώτατοι δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της συνταγματικότητας του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Όμως με απόφαση του Γ’ τμήματος κρίθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022. Έτσι, οι 176 υγειονομικοί προσέφυγαν στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας διεκδικώντας αποζημίωση, επειδή, όπως λένε, οι 19 δικαστές εν γνώσει τους αντιμετώπισαν την ΠΟΕΔΗΝ μονόπλευρα ως διάδικο, παραβίασαν βασικές αρχές λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν στην ισότητα των διαδίκων, αποφάνθηκαν σε αντίθεση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση».

Πηγή: zougla.gr

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

https://theflagreport.com/eichan-syrthei-sta-dikastiria-gia-ton-ypochreotiko-emvoliasmo-kata-tou-covid-tora-zitoun-88-ekat-os-apozimiosi-oi-ygeionomikoi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .